Šport > Nogomet
9414 ogledov

Francija na nogah: "Če bi me poklical Zidane, ne bi dvignil telefona"

Zinedine Zidane Epa
Predsednik francoske zveze je z nepremišljeno izjavo razhudil prvega zvezdnika reprezentance Kyliana Mbappeja.

Predsednik Francoske nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet je močno razburkal strasti z izjavami v intervjuju za RMC Sport, v katerem je gladko zavrnil možnost sodelovanja z Zinedinom Zidanom.

Nekdanji francoski nogometaš, ki je trenerski renome pridobil kot strateg Real Madrida, je bil eden izmed glavnih kandidatov za naslednika selektorja Didierja Deschampsa, s katerim je FFF konec prejšnjega tedna podaljšala pogodbo do leta 2026.

"Če bi me Zidane poskušal kontaktirati, ne bi niti dvignil telefona. Seveda ne. Kaj naj mu rečem? Naj si poišče drug klub? Naj ustvarim poseben program zanj, da si bo lažje našel klub ali reprezentanco?" je bil jasen Le Graet.

Didier Deschamps (levo) in Noel Le Graet. | Avtor: Epa Didier Deschamps (levo) in Noel Le Graet. Epa

"Zidane ima veliko podpornikov, mnogi so samo čakali, da bo Deschamps odšel. Toda kdo sploh lahko kritizira Deschampsa'? Nihče. Vedno se lahko zgodi slaba tekma, a z njim sodelujem že deset let in nisva imela nobenih težav. Govorice o njegovem odhodu vedno generirajo veliko klikov," je dodal predsednik zveze.

S tem je izzval reakcijo najboljšega strelca SP v Katarju Kyliana Mbappeja, čigar hat-trick v finalu ni mogel preprečiti poraza proti Argentini. "Zidane je Francija, ne bodimo nespoštljivi do legende," je zapisal francoski napadalec.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Besede predsednika so obsodili tudi novinarji francoskega časnika L'Equipe. "Nesprejemljivo," so zapisali na naslovnici najnovejše izdaje.

Karim Benzema Čistka Šport Benzema prenehal slediti igralcem Francije
Komentarjev 1
  • Dejan Vehovec 14:10 09.januar 2023.

    reku njegov soreprezentant : kadar nismo vedeli, kaj bi z žogo, smo jo spravili do Zizuja, on je vedno vedel kaj storit.