Šport > Nogomet
278 ogledov

Benzema prenehal slediti igralcem Francije

Karim Benzema Epa
Karim Benzema je na družbenih omrežjih prenehal slediti nekdanjim reprezentančnim kolegom.

Napadalec madridskega Reala Karim Benzema po reprezentančni upokojitvi sledi samo še petim nekdanjim soigralcem iz francoske izbrane vrste.

Petintridesetletni prejemnik nagrade Ballon d'Or za leto 2022 je slovo od državnega grba napovedal po porazu njegove reprezentance v finalu svetovnega prvenstva z Argentino.

"Trudil sem se in delal napake, vse to me je pripeljalo do tu, kjer sem danes, in ponosen sem na to. Svojo zgodbo sem spisal, naša pa se končuje," je sporočil Benzema.

Zvezdnik Reala je bil zaradi poškodbe stegenske mišice primoran izpustil SP v Katarju, kjer je po predvidevanjih nameraval skleniti reprezentančno pot. Njegovo odsotnost je takrat javno obžaloval tudi selektor francoske izbrane vrste Didier Deschamps.

Nekaj dni kasneje so se pojavila namigovanja, da bi Benzema vendarle lahko zaigral v Katarju, vendar ga je pri tem onemogočil selektor.

Benzema naj bi za okrevanje potreboval samo tri dni in bi bil Deschampsu na voljo za večino tekem prvenstva.

 | Avtor: Marca Marca

Francoski napadalec naj bi zaradi spora z Deschampsom zavrnil možnost, da bi si v živo ogledal finale svetovnega prvenstva, nato pa je oznanil reprezentančno slovo.

Za povrhu je na Instagramu prenehal slediti nekdanjim soigralcem, njegovo "čistko" pa je preživelo samo pet rojakov, med njimi tudi prvi strelec prvenstva Kylian Mbappe

Benzema sicer še vedno sledi Zinedinu Zidanu, ki naj bi na mestu selektorja Francije nasledil Deschampsa.

Karim Benzema je v karieri zabil 37 golov na 97 reprezentančnih tekmah. V dresu z državnim grbom je debitiral leta 2007. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice