Šport > Nogomet
12 ogledov

Francozi (še) ne bodo stavkali

(Anderlecht - PSG) EPA
Francosko združenje profesionalnih nogometnih klubov je prestavilo napovedano stavko proti novemu davku.

Nogometni klubi prve in druge francoske lige si za konec novembra napovedali stavko, a so se zdaj odločili, da jo za nedoločen čas prestavijo. Prvo in drugoligaši so nameravali bojkotirati tekme, ki so na sporedu med 29. novembrom in 2. decembrom, a so sedaj sporočili, da bodo tekme vendarle na sporedu.

Predsednik združenja francoskih profesionalnih nogometnih klubov Jean-Pierre Louvel je sporočil odločitev: "Odločili smo se za odlog akcije in preiti nazaj na pogovore."

Stavka sicer še ni popolnoma odpovedana, saj najbogatejšim klubom še vedno grozi sprejem novega davka, ki bi uvedel kar 75 odstotni davek na plače, ki presegajo milijon evrov. Ta davek bi udaril po kar 14 klubih preko Francije, najbolj po pariškem Saint-Germainu, ki se je v zadnjih dveh sezonah bogato krepil. Davku bi se izognil le monaški prvoligaš, na katerega se francoski davčni sistem ne nanaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.