Šport > Nogomet
17 ogledov

Fulham z Dempseyjem ukanil Liverpool

dempsey fulham EPA
Vodilni Manchester City še naprej blesti v Premier League, sinje modri so tokrat s 5:1 odpravili Norwich. Do zmage tudi prvi zasledovalci iz vrst mestnih tekmecev Manchester Uniteda. Nova zmaga Tottenhama in Arsenala, ki je že na petem mestu. V ponedeljkovi tekmi je Fulham z zadetkom Clinta Dempseyja presenetil Liverpool.

Čeprav Manchester City v Evropi ne blesti in s svojimi igrami močno zaostaja za željami bogatih lastnikov, v domačem prvenstvu še naprej igra zelo prepričljivo. Sinje modri so se tokrat znesli nad Norwichem, ki so mu na svojem igrišču nasuli pet zadetkov (5:1). Vodilno moštvo lige je v prvem polčasu le ekrat zatreslo mrežo nasprotnika, ko je bil v 32. minuti natančen Sergio Agüero. V drugem delu pa so se varovanci Roberta Mancinija razleteli po igrišču in do vrha napolnili mrežo Norwicha. Zadeli so še Samir Nasri, Yaya Toure, Mario Balotelli in Adam Johnson, častni zadetek za goste je zabil Morison. Do zmage so prišli tudi nogometaši Manchester Uniteda in tako ohranili zaostanek petih točk za vse bolj gorečimi mestnimi tekmeci. Rdeči vragi so po sramotnem izpadu v ligaškem pokalu proti drugoligašu Crystal Palaceu tokrat gostovali pri Aston Villi in se z minimalno zmago z 1:0 vsaj malce odkupili svojim navijačem. Edini zadetek na srečanju je v 20. minuti zabil Phil Jones.

Tottenham in Arsenal prepričljiva

Ob Cityju sta prepričljivo zmago vpisala tudi Tottenham in Arsenal. Prvi so pred svojimi gledalci s 3:0 ugnali Bolton in vpisali še šesto zaporedno zmago v domačem prvenstvu. Topničarji pa so bili v gosteh s 4:0 boljši od Wigana in se zavihteli že na peto mesto na lestvici, kar je po izjemno slabem začetku lep dosežek.

AVB zadihal: Chelsea zmagal in NI dobil gola!

Načrtovano komemoracijo za tragično preminulega Garyja Speeda so pri Newcastlu Unitedu na željo žalujoče žene Louise prestavili do naslednje domače tekme. Žena nekdanjega nogometaša srak je namreč ob istem času, kot je na sporedu obračun s Chelseajem, prisostvovala tekmi Leeds Uniteda na Elland Roadu, kjer so se zbrani poslovili od njenega pokojnega moža. Igralci in gledalci so Speedu na St. James' Parku kljub vsemu namenili minuto aplavza, po kateri so se srake razletele po igrišču.

Branilec Chelseaja David Luiz je potreboval le pet minut, da je svoje moštvo (spet) spravil v težave. Brazilec je le po čudežu ostal na zelenici, po tem ko je kot zadnji mož obrambe zrušil Dembo Baja, ki bi bil sam pred vratarjem Petrom Čechom. Sodnik Mike Dean mu je na začudenje vseh vpletenih pokazal zgolj rumeni karton. Pestro je bilo kmalu tudi na drugi strani igrišča, kjer je Daniel Sturridge povzročal celo kopico težav levemu boku Newcastlove obrambe, po enem njegovih prodorov pa ga je nespametno zrušil Yohan Cabaye in v 13. minuti zakuhal najstrožjo kazen. Vratar Tim Krul je prebral namero Franka Lamparda in njegov slab strel ubranil s pomočjo vratnice.

Na prstih je moral biti tudi Petr Čech, ki je izpod svoje prečke najprej odbil izjemen poizkus Baja (s peto!), Senegalec pa je kmalu stresel tudi njegov okvir vrat. Podobno je uspelo tudi Sturridgu in gol je še naprej visel v zraku. Na koncu so ga zabili modri: Newcastle je zaspal pri metu iz avta, po katerem je Ashley Cole našel Juana Mato, Španec pa v sredini Didierja Drogbaja, ki je z izvrstnim strelom z glavo premagal Krula - 1:0.

Okvir gola se je tresel tudi v drugem polčasu - najprej bi Drogba po kotu Newcastla skorajda premagal svojega vratarja Čecha, a stresel le njegovo prečko, v protinapadu pa je Sturridge našel Ramiresa, ki ga je v situaciji ena na ena z izvrstnim posredovanjem ustavil fantastični Krul. John Terry je po napaki Čecha rešil češkega vratarja z izbijanjem z golove črte, Shola Ameobi pa je z izjemnim strelom v 80. minuti zadel točno v stičišče vratnice in prečke. Vztrajne srake je Chelsea končno utišal dve minuti pred koncem rednega dela, ko se je rezervist Fernando Torres dolgo časa obotavljal v kazenskem prostoru, nato pa le našel drugega rezervista Salomona Kalouja za 2:0. Sturridge je izvrstno predstavo kronal z zasluženim golom v sodnikovem podaljšku.

O'Neill novi trener Sunderlanda

Odstavljenega Sunderlandovega trenerja Steva Bruca je v soboto uradno zamenjal Martin O'Neill. Nekdanji trener Celtica in Astona Ville je dan pred gostovanjem rdeče-belih pri Wolverhamptonu prispel v klubske prostore, kjer so po poročanju angleških medijev urejali še zadnje podrobnosti, kasneje pa podpisal triletno pogodbo. Ekipo je na nedeljskem gostovanju sicer zagotovo vodil Eric Black, pomočnik nedavno odstavljenega Bruca.

Angleška liga, 14. kolo:

Newcastle United : Chelsea 0:3 (0:1)
Drogba (38), Kalou (89), Sturridge (90)
Lampard (Chelsea) je v 14. minuti zapravil enajstmetrovko.
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Blackburn Rovers : Swansea City 4:2 (2:1)
Yakubu (20, 45, 57, 82/11-m); Lita (35), Moore (66)
RK: Allen (81/Swansea)

Manchester City : Norwich City 5:1 (1:0)
Agüero (32), Nasri (51), Toure (68), Balotelli (88), Johnson (90); Morison (81)

Queens Park Rangers : West Bromwich Albion 1:1 (1:0)
Helguson (20); Long (81)

Tottenham Hotspur : Bolton Wanderers 3:0 (1:0)
Bale (7), Lennon (50), Defoe (60)
RK: Cahill (18/Bolton)

Wigan Athletic : Arsenal 0:4 (0:2)
Arteta (28), Vermaelen (29), Gervinho (61), Van Persie (79)

Aston Villa : Manchester United 0:1 (0:1)
Jones (20)

Everton : Stoke City 0:1 (0:1)
Huth (15)

Wolverhampton Wanderers : Sunderland 2:1 (0:0)
Fletcher (73, 81); Richardson (52)

Fulham : Liverpool 1:0 (0:0)
Dempsey (85)
RK: Spearing (Liverpool, 72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.