Šport > Nogomet
26 ogledov

Galliani: Birsa mora razumeti, kdaj je nedelja

Galliani vlak strojevodja konduktor Fiorentina AC Milan Serie A Italija liga prv Reševalni pas/Twitter
Adriano Galliani se je moral v sredo odzvati na govorice provokativnega agenta Mina Raiole, ki je namignil na morebitno vnovično snidenje njegovega klienta Maria Balotellija in Joséja Mourinha. Galliani tudi o Valterju Birsi.

Nekaj besed je moral Adriano Galliani nameniti tudi slovenskemu reprezentantu Valterju Birsi, potem ko so drugega moža AC Milana (takoj za Silviom Berlusconijem) med tekmo s Parmo kamere ujele ravno takrat, ko je grobo opsoval Šempetrčana. O opravičilu ne duha ne sluha.

"Dejstvo je, da ima Valter fantastično levico, v soboto je vedno zadel v okvir gola, ko pa sem videl, da jo je poslal visoko, sem zaklel. Rekel sem mu, da mora razumeti, kdaj je sobota in kdaj nedelja. On mi je rekel, da je že prej preklel samega sebe," je na sredini predstavitvi novega sponzorja, proizvajalca mobilnih telefonov Huawei, dejal Galliani.

"Mario bo še naprej naša zvezda"

Ob robu predstavitve so ga novinarji seveda povprašali tudi o prihodnosti napadalca Maria Balotellija, ki ga je njegov zastopnik Mino Raiola v torek povezal z nekdanjim "šefom" Joséjem Mourinhom. Nekdanja sodelavca iz Interja naj bi stara nesoglasja pustila za seboj, Raiola pa je pravilno napovedal, da se Galliani z njegovimi besedami ne bo strinjal. Res se ni.

"Z vsem spoštovanjem do mojega prijatelja Mina – Mario bo še naprej naša zvezda, ampak zdaj naj bo dovolj izjav Raiole, on ima svojo logiko, ki ni takšna kot logika kluba. Balotelli ima zelo dolgo pogodbo z Milanom, v Milanu pa bo ostal na veliko veselje vseh nas," je odgovoril Galliani.

Okregal tudi Montoliva

Znova je stopil tudi za trenerja Massimiliana Allegrija ("Ocenjevali ga bomo po koncu sezone!") in se dotaknil zadnjega ligaškega poraza s Parmo. Ko je preklel Birso, je Milan v sodnikovem podaljšku dobil odločilni zadetek, na katerega je imel Galliani veliko očitkov. Marco Parolo je namreč žogo vsaj za nekaj metrov približal vratom, zaradi tega pa jih je "slišal" tudi Milanov vezist Riccardo Montolivo.

"Parolo je streljal osem metrov stran (od mesta prekrška, op. a.), a čeprav je tukaj sodnik, ki mora posredovati, sem včeraj poklical (Riccarda) Montoliva, ker bi se moral postaviti pred žogo. Rekel sem mu: 'Ti si kapetan, moraš biti pozoren in opraviti to delo.' Sicer pa mora posredovati sodnik," je še razkril "šerif" Galliani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.