Šport > Nogomet
16 ogledov

Gazzetta: Grande Birsa!

Birsa Robinho Milan Udinese EPA
Birsi se ni poznalo, da je prvič zaigral po poškodbi. Odlično se je gibal. V prvem polčasu je bil vseskozi pri žogi, bil je najbolj nevaren nogometaš Milana. Njegov gol - grande!, so po zmagi Milana nad Udinesejem z 1:0, gol je dosegel Valter Birsa, zapisali v italijanski Gazzetti.

"Res je, da sem dosegel gol, vendar je bolj kot to pomembna zmaga. Moramo zmagovati in zbirati točke. Moramo se približati vodilnim na lestvici. Imamo veliko poškodovanih nogometašev, zato se moramo vsako tekmo potruditi 100-odstotno," tudi po drugem golu za sloviti AC Milan ostaja skromen Valter Birsa. Odločil je že srečanje proti Sampdorii.

Povsod ga je bilo dovolj

Po tekmi je lahko slovenski reprezentant, ki je na zadnjih dveh reprezentnčnih kvalifikacijskih tekmah manjkal zaradi poškodbe, poslušal zgolj hvale. Celo podpredsednik Milana Adriano Galliani se je hvalil, kako je uspel Birso zvabiti k Rossonerom. Prezadovoljen z golom Birse je bil tudi trener Massimo Allegri, ki bi morda moral že zapustiti trenerski stolček, če Birsa ne bi zadel proti Sampdorii in zdaj Udineseju. Tako pa je vzdušje v slačilnici Milana pred tekmo z Barcelono v Ligi prvakov dobro: "Vemo, da bo proti Barceloni drugače. Predvsem kar zadeva posest žoge. Kar zadeva Birso, njegova tehnika je odlična, je zelo pomemben člen ekipe. Toda ekipa je bila tista, ki je zmagala."

Pri Mediagol.it so Birso označili za igralca tekme, v obrazložitvi pa zapisali: "Bil je gonilna sila Milana v prvem polčasu. Povsod ga je bilo polno, dobro je preigraval, nevaren je bil v protinapadih. Njegov gol z levico je bil izjemen. Kelava je bil brez moči."

Birso, ki trenutno fizično ni pripravljen za celotno srečanje, je v zadnjih 25 minutah zamenjal Niang in si zaslužil najslabšo oceno pri rdeče-črnih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.