Šport > Nogomet
33 ogledov

Gazzetta: "Handanović preprečil umor"

 (Tottenham Hotspur - Inter Milan) Handanović EPA
Dan po visokem porazu v Londonu italijanski mediji ne prizanašajo Interju in trenerju Andrei Stramaccioniju. "Katastrofa Interja" in "Spurs demolirali Stramaccionija" sta le dva od naslovov športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport, ki poleg kritik na račun Antonia Cassana kot enega redkih posameznikov pohvali Samirja Handanovića.

"Le Handanović je preprečil, da bi bil to totalen in sramoten umor," so predstavo Interja proti Tottenhamu opisali pri La Gazzetti dello Sport. Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki se bo brez dvoma znašel na petkovem seznamu selektorja Srečka Katanca za tekmi z Islandijo, je kot že nekajkrat v letošnji sezoni reševal črno-modre pred še višjim porazom.

"Menim, da je bil Tottenham boljši v različnih pogledih. Je ekipa, ki nas je spravila v največje težave s fizičnega vidika. Plačali smo za fizično strukturo (Jana) Verthongna in (Gylfija) Sigurdssona v priložnostih za gol. Škoda, ker prek (Rodriga) Palacia in (Rickyja) Álvareza nismo zadeli, da bi bilo naše napredovanje bolj odprto," je tekmo ocenil gostujoči trener Andrea Stramaccioni.

Svojega mladega stratega je s tribun White Hart Lanea opazoval tudi predsednik kluba Massimo Moratti. Stramaccionijev čas na klopi se prav gotovo izteka, sploh ker njegova ekipa z Antoniem Cassanom na čelu (z vročekrvnim južnjakom sta se hudo sprla na enem zadnjih treningov) ni prikazala obljubljenega napredka.

Inter potrebuje čudež

"Na San Siru bomo potrebovali čudež. Naš glavni cilj sicer še vedno ostaja tretje mesto v prvenstvu, čeprav smo to tekmovanje do sedaj vedno spoštovali," je še dodal poklapani Stramaccioni.

Tottenham? Otoški mediji hvalijo "nezaustavljive" Spurse in Garetha Bala, ki je spet zabil, tokrat celo z glavo, čeprav nekaj graj dobiva zaradi domnevnega simuliranja. Zaradi rumenega kartona bo izpustil povratno tekmo v Milanu, toda trener André Villas-Boas je bil po tekmi s tem celo zadovoljen, ker bo Bale po pričakovani uvrstitvi v četrtfinale igral brez kartonov.

"Močno ga bomo pogrešali. Če smo pošteni, bi mu ob tem rezultatu verjetno rekli, da dobi ta rumeni karton (da bi dobil kazen in bi se mu kartoni izbrisali, op. a.), da bi bil pripravljen za četrtfinale. Smo v dobrem položaju, toda čaka nas še veliko dela. Ni še končano in Garetha bomo pogrešali, ker je bil zelo vpliven na zadnjih nekaj tekmah. Upam, da nam bo brez njega uspelo priti med najboljših osem," je povedal Villas-Boas.

"Simuliranje? Ne bi šel v to. Imamo čudovitega igralca, ob katerem moramo uživati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.