Šport > Nogomet
1620 ogledov

Gejevski nogometni zvezdnik si je premislil v zadnjem hipu

parada ponosa Profimedia
"Mislil sem, da sem močnejši. Motil sem se," je zapisal nogometaš.

Uporabnik Twitterja, ki zase trdi, da je nogometaš v ligi Championship, gre za angleško drugo najmočnejšo ligo, je za sredo napovedal novinarsko konferenco, na njej pa naj bi oznanil svojo istospolno usmerjenost. A uporabnik z imenom @FootballerGay, ki je v kratkem času nabral 50.000 sledilcev, si je v zadnjem hipu premislil in čivknil, da 'ni dovolj močen za takšno dejanje', nato pa izbrisal svoj račun.

"Mislil sem, da sem močnejši. Motil sem se," je naznanil nogometaš, nato pa dodal: "Lahko me kličete z vsemi grdimi imeni na svetu, me zasmehujete, veliko vas bo to tudi storilo in tega ne morem spremeniti, a nimam dovolj moči, da bi to izvedel do konca. Zapomnite si, da imam čustva. S tem, ko ne bom razkril svojega imena, vas ne morem prepričati, da to ni bila le potegavščina. A tega ne bi nikoli storil."

Med tistimi, ki so javno podprli nogometaša, ta naj bi bil mlajši od 23 let in naj bi igral za enega izmed angleških drugoligašev, je bil nekdanji zvezdnik angleške reprezentance Gary Lineker. 

Le redki so sicer nogometaši, ki so v preteklosti storili takšen korak, večina, najbolj znan je nekdanji nemški reprezentant Thomas Hitzlsperger, je svojo istospolno usmeritev razkrila po koncu kariere. Justin Fashanu ostaja edini britanski nogometaš moškega spola, ki med športno potjo ni skrival svoje istospolne usmerjenosti, razkril jo je leta 1990.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.