Šport > Nogomet
69 ogledov

Gomez zapustil nevarno Turčijo

nemčija nemška reprezentanca mario gomez Reuters
Nemški reprezentant se je zaradi političnih razmer v Turčiji odločil zapustiti Bešiktaš.

Nemški nogometni reprezentant Mario Gomez je zaradi političnih napetosti po spodletelem državnem udaru v Turčiji zapustil vrste Bešiktaša, s katerim je v minuli sezoni osvojil naslov državnega prvaka, prvega za ta klub po letu 2009.

"Bešiktašovi navijači, moram vam povedati, da je to zelo težka odločitev zame, da ne bom več igral za ta izjemen klub z izjemnimi navijači. Za to sem se odločil izključno zaradi grozljivih dogodkov, ki so se zgodili v zadnjih dneh. Upam, da razumete," je navijačem pojasnil Gomez, ki se jim je priljubil v prejšnji sezoni, ko je kot posojen igralec Fiorentine dosegel 26 zadetkov. Zaradi tega so mnogi pričakovali, da bo Gomez ostal na novem stadionu ob Bosporju, a politične napetosti so ga vodile k drugačni prihodnosti.

V Istanbulu sicer igra še nekaj evropskih zvezdnikov, kot sta Nizozemec Robin van Persie (Fenerbahce) in Nemec Lukas Podolski (Galatasaray).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice