Šport > Nogomet
42 ogledov

Gorica ''sesula'' Šalovce

prva liga olimpija ljubljana hit gorica stožice simčič buzeti Anže Petkovšek
Nogometaši slovenskega prvoligaša Gorica so v prvi tekmi nogometnega pokala Slovenije visoko premagali Šalovce (6:1). Na zelenici bi se morali pomeriti tudi nogometaši Zavrča in Jesenic, a so Jeseničani udeležbo na tekmovanju odpovedali.

S tekmo med Šalovci in Gorico se je začelo tekmovanje za nogometni pokal Slovenije v sezoni 2012/13. Po pričakovanju je omenjeni dvoboj dobil prvoligaš iz Nove Gorice, ki je Šalovce v gosteh ugnal 6:1 (2:1). Na sporedu bi danes morala biti še tekma med Jesenicami in Zavrčem, a so se Jeseničani odpovedali tekmovanju, tako da je Zavrč napredoval brez boja.

V sredo bodo na sporedu še preostale tekme 1. kroga 22. izvedbe pokalnega tekmovanja: Tehnotim Pesnica – Domžale, Brda – Garmin Šenčur, Koroška Dravograd – Rudar Velenje, Tromejnik – Luka Koper, Šmarje pri Jelšah – Aluminij, Odranci – Bela krajina, Turnišče – Mas Tech Ankaran, Calcit Kamnik – Dravinja Kostroj in Cerknica – Triglav. V prvem krogu je prost Tolmin.

Branilec naslova je Maribor, ki se bo tako kot Olimpija Ljubljana, Mura 05 in Celje tekmovanju priključil v 2. krogu.

Nogometni pokal Slovenije, 1. kolo:

Šalovci – Gorica 1:6 (1:2)
Jesenice – Zavrč 0:3*

* - po odpovedi Jesenic so napredovali brez boja

Sreda (vsi ob 17.00):
Tehnotim Pesnica – Domžale
Brda – Garmin Šenčur
Koroška Dravograd – Rudar Velenje
Tromejnik – Luka Koper
Šmarje pri Jelšah – Aluminij
Odranci – Bela krajina
Turnišče – AH Mas Tech
Calcit Kamnik – Dravinja Kostroj
Cerknica – Triglav

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.