Šport > Nogomet
9 ogledov

Gračan v Nafti namesto Vučičevića

Dalibor Volaš (na fotografiji v sredini) zapušča Koper in se za tri leta in pol Žurnal24 main
FC Koper je podaljšal pogodbo z vratarjem Erminom Hasičem, klub pa je zapustil Dalibor Volaš, ki se seli v Maribor. Nebojšo Vučičevića je na klopi Nafte zamenjal Nenad Gračan.

Kapetan slovenskega nogometnega prvoligaša Kopra Ermin Hasič je podaljšal pogodbo s "kanarčki" do leta 2010. Nastope v koprskem dresu pa je že končal Dalibor Volaš, ki bo kariero naslednja tri leta in pol nadaljeval v Mariboru. Štajerci naj bi kmalu pripeljali še enega napadalca, in sicer Davida Bunderlo iz Primorja. "Zadovoljen sem, saj bo trenutno najboljši vratar v Sloveniji še naprej ostal v klubu. Interes Kopra je bil, da Hasiča zadrži in da tudi v prihodnje ostane steber moštva," je dejal v. d. predsednika FC Koper Jani Bačič, Hasič pa je dodal: "Uprava je držala besedo in izpolnila moja pričakovanja. Veselim se dela v klubu, ki je iz dneva v dan bolj urejen."

Srbski trener Nebojša Vučičević je pričakovano zapustil slovenskega nogometnega prvoligaša Nafto iz Lendave. Vzrok za slovo je dejstvo, da Vučičević, ki je kar iz Beograda sporočil, da se ne bo vrnil na lendavsko klop, ni imel ustrezne licence za vodenje ekipe v slovenski prvi ligi. To je povzročalo težave tako klubu kot njemu. Vodstvo Nafte je po slovesu Vučičevića našlo zamenjavo v hrvaškem strokovnjaku Nenadu Gračanu. V lendavskem prvoligašu so se z njim že dogovorili za sodelovanje do konca sezone, uradno pa bodo pogodbo podpisali v sredo. Gračan je nekdanji nogometaš Rijeke, Hajduka in španskega Ovieda, kot trener pa je deloval v svojih nekdanjih hrvaških klubih, Osijeku in Dinamu. Gračan ima tudi izkušnje s trenerskim delom v Sloveniji, saj je že vodil ekipo Kopra. Pomočnik glavnega trenerja bo tudi ob Gračanu ostal Štefan Škaper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.