Šport > Nogomet
56 ogledov

Guangzhou naprej: v polfinalu Lippi-Pep

Marcello Lippi je Italijo pred štirimi leti na svetovnem prvenstvu v Nemčiji pop Žurnal24 main
Nogometaši kitajskega Guangzhouja Evergranda so se prebili v polfinale klubskega svetovnega prvenstva v Maroku, potem ko so v prvem četrtfinalu premagali egiptovski Al Ahly (2:0). Naprej tudi domača Raja Casablanca.

Strelca za azijske prvake, ki jih vodi italijanski strokovnjak Marcello Lippi, sta zadela Brazilec Elkeson v 49. in Argentinec Dario Conca v 67. minuti. Guangzhou Evergrande se bo v polfinalu 17. decembra pomeril z evropskim prvakom Bayernom.

Danes je bil na sporedu še en četrtfinalni obračun, in sicer sta se v Agadirju pomerila mehiški Monterrey in maroška Raja Casablanca. Ta si je četrtfinale priigrala s sredino zmago z 2:1 nad Auckland Cityjem.

Maročani so v zadnjem četrtfinalu po podaljšku premagali Mehičane z 2:1. V rednem delu je za Rajo zadel Chemseddine Chtibi, za Monterrey pa José María Basanta. V podaljšku je domače v 94. minuti do zmage popeljal Kouko Guehi. Rajo v polfinalu čaka zmenek z brazilskim Atléticom Mineirom.

Klubsko SP, četrtfinale, rezultata:

Guangzhou Evergrande : Al Ahly 2:0 (0:0)
Elkeson (49), Conca (67)

Raja Casablanca : Monterrey 2:1 (1:0)
Chtibi (24), Guehi (94); Basanta (53)
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.