Šport > Nogomet
449 ogledov

Guardiola: "Če bi izgubili, bi me vsi kritizirali"

guardiola zidane Epa
Pep Guardiola je s taktiko na prvi tekmi osmine finala lige prvakov presenetil celo svoje varovance.

Manchester City je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov na Santiago Bernabéuu premagal Real Madrid (1:2). Po zadetku Isca v 60. minuti je za izenačenje zadel Gabriel Jesus (78.), za končni preobrat pa je z bele točke poskrbel Kevin de Bruyne (83).

sergio ramos Liga prvakov Šport Real od raja do pekla v osmih minutah, poraz Juventusa

Pep Guardiola je bil po zmagi deležen številnih pohval na račun njegove strategije, kar se zagotovo ne bi zgodilo, če bi City v Madridu izgubil.

"Zmagali smo, zatorej moja taktika ni pomembna," je novinarjem zabrusil Katalonec, ki je uvodoma na klopi pustil Fernandinha, Sergia Agüera in Raheema Sterlinga, vlogi osrednjih napadalcev pa je zaupal De Bruynu in Bernadru Silvi. Jesus je tekmo začel na levem boku.

Fernandinho je v igro vstopil v 33. minuti, Sterling pa v 73. Kmalu zatem so meščani prišli do izenačenja, ko je bil po podaji De Bruyna natančen Jesus, nato pa je po prekršku Danija Carvajala nad Sterlingom z enajstih metrov zadel še podajalec pri prvem zadetku (83.).

"V štirih letih s Pepom smo doživeli že veliko presenečenj. Tudi igralci šele pred začetkom tekme izvemo, kaj moramo narediti. To je zelo dober uvod za nas. Po zadetku Isca smo se zelo dobro odzvali," je povedal De Bruyne, eden ključnih mož ob zmagi Cityja.

Naposled zadoščenje

Odkar je zapustil Barcelono, je bil Guardiola večkrat tarča kritik zaradi po mnenju nekateri poznavalcev dvomljivih taktičnih zamisli. Po seriji izpadov v izločilnih bojih na klopeh Bayerna in Cityja mu je naposled uspelo utišati dvomljivce.

"Sprejel bom komplimente, ker smo zmagali. Kadar se zmaga, je vse lepo in prav, pogovarjamo se o inteligentnem trenerju. Ko se izgubi, je ravno obratno. Če bi izgubili, bi me vsi kritizirali, češ da sem začel brez napadalca. Ponosen sem, a to je šele prvi del. Čaka nas še ena tekma. Lahko uživamo v trenutku, a treba je ostai miren," je evforijo miril španski strateg.

 | Avtor: Epa Epa

Aktualni angleški prvak je postal šele prva ekipa v ligi prvakov po letu 2009, ki je na Bernabéuu premagala Real po tem, ko je prejela prvi zadetek.

Madridčane je ob koncu srečanja doletel še en velik udarec, saj je bil zaradi rdečega kartona izključen Sergio Ramos, ki ne bo smel zaigrati na povratni tekmi.

"To je nogomet, ne moremo ga spreminjati," je o izključitvi branilca povedal Zinedine Zidane in dodal: "Osredotočiti se moramo na pozitivne stvari. Igrali smo dobro, z izjemo zadnjih 10, 15 minut. Delali smo napake, zato smo bili kaznovani. Razočarani smo zaradi poraza, toda dvoboj traja 180 minut."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.