Šport > Nogomet
708 ogledov

Guardiola in Messi pomagata z visokim finančnim vložkom

guardiola Epa
Zvezdniki svetovnega športa so vse bolj aktivni pri pomoči za boj proti koronavirusu, poročajo agencije.

Številnim nogometašem, ki so se izkazali v zadnjih dneh, sta se z milijonom evrov pridružila še trener nogometašev Manchester Cityja Pep Gurdiola in zvezdnik Barcelone Lionel Messi.

Guardiola je daroval svoj milijon fundaciji Angel Soler Daniel in medicinski fakulteti v Barceloni za nabavo opreme. Posebej nujna so bila sredstva za omenjeno fundacijo, ki je pred trenerjevo podporo v treh dneh sama zbrala le 33.000 evrov.

Messi pa je, tako so zapisali v časniku As, milijon namenil bolnicam v Barceloni, kjer Argentinec živi od 13. leta, del denarja pa državi, v kateri se je rodil.

V boj proti virusu pa se je aktivno vključil tudi nogometni klub Barcelona, ki je zdravstvenim ustanovam v Kataloniji v primeru potrebe ponudil vse svoje klubske zgradbe, eni od bolnišnic pa tudi električni avtomobil, s katerim sicer vozijo poškodovane nogometaše z zelenice.

lionel messi | Avtor: Epa Epa

V Barceloni poudarjajo, da trenutno nimajo tekmece na stadionih, zato so "trdno odločeni, da bodo dobili obračun proti nasprotniku, s kateri trenutno tekmuje celotno človeštvo". Španijo je kriza koronavirusa izredno močno prizadela in je za Italijo drugo največje žarišče v Evropi.

Stanje je precej slabo tudi v Franciji, kjer pa je bogati PSG boju s koronavirusom namenil 'le' 100.000 evrov. Precej bolj sta se izkazala njegova igralca, Nemca Julian Draxler in Thilo Kehrer, ki sta za pomoč namenila milijon evrov.

Komentarjev 2
  • torohat 08:06 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • rosanur 03:05 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice