Šport > Nogomet
1318 ogledov

Guardiola: Ukinite to tekmovanje

pep guardiola Epa
Katalonski trener si želi spremembe.

Pep Guardiola je mnenja, da bi bilo v Angliji potrebno ukiniti ligaški pokal, drugo po moči pokalno tekmovanje v angleškem nogometu. Njegova ekipa je sicer blizu tretje zaporedne lovorike v ligaškem pokalu, pete v zadnjih sedmih letih, saj je Manchester City na prvi polfinalni tekmi s 3:1 premagali mestnega tekmeca United.

"Ukinite to tekmovanje," zahteva Katalonec, ki ga zaradi dodatnih tekem v tem tekmovanju moti natrpan urnik. "Bilo bo manj tekem, manj tekmovanj, manj klubov, manj kvantitete, a več kvalitete. Ljudje lahko malce živijo tudi brez nogometa. To je preveč!" je še dodal Guardiola.

"Sezono začnete tako, da poleti odigrate eno tekmo na teden, nato pa pridete do tega tempa, ko morate odigrati dve, tudi tri tekme tedensko. Takšen tempo nato traje predolgo, nogometaši tega ne morejo zdržati. Najboljše bi bilo, če ligaškega pokala ne bi bilo več. To bi bilo v pomoč igralcem," še pravi katalonski strateg.

Tudi nekateri drugi trenerji so že izrazili negodovanje nad hudim ritmom tekem, a ob ogromnem številu kakovostnih posameznikov bi ta morda še najbolje ustrezal prav Cityju.

"Menim, da je edina rešitev ta, da leto podaljšamo na 400 dni. Potem bi lahko imeli še eno tekmovanje. Najboljše bi bilo, če bi se o tem pogovorili Uefa in Fifa. Ni dovolj dni za toliko tekmvanj in takšen pritisk," je sicer sarkastično nadaljeval Guardiola.

Ligaški pokal se v Angliji sicer igra od leta 1960, ustanovljen pa je bil predvsem zaradi tega, da bi imeli manjši klubi na voljo tolažilno tekmovanje po izpadu iz prestižnejšega FA pokala. V zadnjem času sicer veliki klubi, ki imajo visoke proračune in velik kader, te lovorike ne prepuščajo manjšim sredinam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.