Šport > Nogomet
24 ogledov

Handanović ima velik razlog za skrb

samir handanović Profimedias
Angleški prvoligaš Tottenham je na prijateljski tekmi osramotil nekdanjega velikana evropskega nogometa, katerega mrežo brani nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović.

Milanski Inter je na stadionu Ullevaal v norveškem Oslu odigral prijateljsko tekmo z londonskim Tottenhamom in zabeležil visok poraz (1:6), ki nazorno priča o tem, kako močno je nazadoval nekoč eden najmočnejših nogometnih klubov na svetu.

Varovanci Roberta Mancinija, med katere sodi tudi slovenski čuvaj mreže Samir Handanović, so zabeležili četrti poraz na pripravljalnih tekmah pred začetkom nove sezone. Pred obračunom s Tottenhamom so morali priznati premoč Bayern Münchnu, Paris Saint-Germainu in sofijskemu CSKA-ju.

Londončani so na Norveškem povedli v peti minuti, ko je bil z bele točke natančen Harry Kane. Slabih dvajset minut kasneje je za izenačenje poskrbel Ivan Perišić, nato pa je sledila pravcata rezultatska katastrofa.

Še pred sprehodom v slačilnico je Handanovića premagal Erik Lamela, v drugem polčasu pa so se med strelce vpisali še Dele Alli, Vincent Janssen, Shayon Harrison in Kane, ki je dosegel še drugi zadetek.

Nebogljena predstava nerazzurov je botrovala končnemu rezultatu 6:1 v korist angleškega prvoligaša, kar je vse prej kot dober obet pred novo sezono italijanskega prvenstva. Inter je lansko sezono končal na četrtem mestu ligaške razvrstitve in tako zgrešil vstopnico za nastop v Ligi prvakov.

''Nihče ne mara izgubljati, še posebej s 6:1. Kljub rezultatu je bil prvi polčas dober. Prvič smo imeli vse igralce skupaj in prikazali so nekaj dobrih reči. Od 50. minute naprej smo naredili preveč napak in končni rezultat je posledica tega. Ni lepo izgubljati, a raje igram proti dobrim ekipam. Če odmislimo rezultat, je vedno bolje igrati s kvalitetnimi ekipami,'' je blamažo milanskega kluba upravičil Mancini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.