Šport > Nogomet
51 ogledov

Handanović: Inter je moja univerza

samir handanović Profimedias
Samir Handanović je razkril, da je bila uvrstitev Slovenije na svetovno prvenstvo leta 2010 najsrečnejši trenutek v njegovi nogometni karieri.

Nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović še vedno upa, da si bo Interju uspelo priigrati vstopnico za naslednjo sezono Lige prvakov.

Nerazzurri imajo trenutno pet točk zaostanka za tretjim mestom, ki prinaša dodatne kvalifikacije za nastop v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu. 

Ni krivnost, da si Handanović želi ostati na Apeninskem polotoku, kjer je preživel pretežni del svoje kariere, želja po igranju v Ligi prvakov pa bi ga lahko ponesla na Otok, kjer se zanj zanimata Manchester United in Manchester City.

Slovenski vratar pa, vsaj za zdaj, ostaja osredotočen na dogajanje v italijanskem prvenstvu. ''Do konca je še osem tekem in marsikaj se lahko zgodi,'' je povedal v pogovoru za Tuttosport. ''Vsakemu se lahko prikrade padec forme. Nam se je to zgodilo v januarju, ko je bilo na sporedu veliko tekem. Na žalost so imele izgubljene točke negativen vpliv na nas. Morda bi se morali zadovoljiti s kakšnim remijem. Prvenstvo nam je dalo vedeti, da sta Juventus in Napoli v prednosti, mi pa se nahajamo v majhni skupini za njima. Prav tako moramo upoštevati, da imamo 13 novih igralcev,'' je dodal nekdanji reprezentant.

Handanović je za najsrečnejši trenutek v svoji karieri izbral reprezentančni uspeh pod takritko takratnega selektorja Matjaža Keka. ''Uvrstitev na svetovno prvenstvo s Slovenijo. Vse smo presenetili,'' je dejal 31-letnik, o razočaranju pa: ''Predhodna tekma v Ligi prvakov, ki smo jo izgubili z Arsenalom, ko sem še igral za Udinese. V prvenstvu smo prišli do tretjega mesta, vendar tisti tekmi nismo igrali z isto ekipo, saj so tri igralce prodali in nobenega kupili.''

Samir Handanović Miralem Pjanić AS Roma Inter  | Avtor: EPA EPA
''Liga prvakov je še vedno moj cilj, nisem pa obseden s tem. Komu sem hvaležen? Adrianu Bonaiutiju, mojemu trenerju. Spoznal sem ga v Vidmu in vame je verjel od prvega dne. Adriano je poskrbel, da sem vsak dan napredoval in želel sem ga čim hitreje pripeljati k Interju,'' je razkril Handanović in dodal, da bi zelo težko izbral največjega mojstra njegovega poklica.

''Gianluigi Buffon najboljši na svetu? Na svetu je ogromno vratarjev in vsak ima svoje prednosti,''
je povedal eden najprepoznavnejših slovenskih nogometašev in filozofsko pojasnil, zakaj vratarji ne morejo osvojiti zlate žoge.

''To je v naravi naše vloge. Vratar brani, medtem ko so vsi osredtočeni na napadalce. Kako bi odrekli nagrado nogometašem, kot sta Messi in Ronaldo, ki dosežeta po 60 golov na leto? Vratar bi potreboval tri dobre obrambe na tekmo, morda tudi to ne bi bilo dovolj.''

Handanović meni, da se je njegova kariera razvijala po korakih. Inter je, kot pravi, njegova univerza. ''Moj razvoj je bil podoben šoli: vrtec, osnova in srednja šola. Inter je moja univerza. Začel sem v ekipah, kjer sem se počasi razvijal. Gianluigi Donnarumma, na primer, je šel od mladinske ekipe naravnost v člansko. Če je fant močan, je močan,'' je povedal slovenski čuvaj mreže in za konec razkril, kdo je njegov vzornik. ''Peter Schmeichel,'' je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.