Šport > Nogomet
23 ogledov

Večna rivala v boju za Handanovića

samir handanović EPA
Samir Handanović bi se lahko po koncu letošnje sezone preselil na Otok, saj se za njegove usluge zanimata kar dva angleška velikana.

Nekdanji slovenski reprezentančni vratar velja za enega najbolj zaželenih nogometašev v Evropi, vse glasnejše pa postajajo govorice, da naj bi 31-letnik kariero nadaljeval v Angliji.

Po poročanju svetovnih medijev sta se v bitko za slovenskega čuvaja mreže spustila Pep Guardiola, ki bo prihodnje leto vodil Manchester City, in njegov stari znanec José Mourinho, ki bo prevzel vodenje Manchester Uniteda.

Angleška velikana bi za Handanovića, ki je decembra lani z Interjem podaljšal pogodbo do leta 2019, morala odšteti približno 15 milijonov evrov.

Italijanski Tuttosport poroča, da so se nerazzurri pripravljeni odpovedati enemu svojih najboljših igralcev, če bodo zanj iztržili zadovoljivo vsoto denarja.

Jeziček na tehtnici pa bi lahko prevesil tudi razplet letošnje sezone italijanskega prvenstva. Inter se trenutno nahaja na petem mestu ligaške lestvice, ki ne prinaša nastopa v naslednji sezoni Lige prvakov.

Če se milanski nogometni kolektiv ne bo uvrstil v skupinski del najmočnejšega klubskega tekmovanja na svetu, bi Handanović lahko že v naslednji sezoni nosil dres angleškega kluba.

Napeto je tudi v Premier League, kjer ima City na četrtem mestu točko prednosti pred šestouvrščenim Unitedom. Med njima je West Ham, vsi trije pa se potegujejo za uvrstitev med najboljše štiri, kar jih še vodi v Ligo prvakov.

Nekdanji slovenski reprezentant sodi med najboljše vratarje na svetu, v letošnji sezoni je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na 13 od 28 tekem.

Zadnjih 12 let je preživel na Apeninskem polotoku; prvih osem pri Udineseje, ki ga je posodil Tevisu, Laziu in Riminiju, zadnje štiri pa pri Interju. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.