Šport > Nogomet
18 ogledov

Handanović: "Ni treba delati drame!"

Buffon je dobil dvoboj s Handanovićem, a le za gol. Toda tudi ta zadetek je bil Žurnal24 main
Slovenski reprezentanti so v rekordno dolgem času zapuščali slačilnico v Stožicah. Kaj vse je bilo rečenega po porazu z Italijani? Tega ne bomo vedeli nikoli, toda fantje v en glas ponavljajo, da se bodo vrnili.
Tekme so tudi zato, da se na njih kaj naučimo in da se kaj zamenja tudi pri nas samih. Iz tega ni potrebno delati drame.
Samir Handanovič

Prav porazi, ki so navidez usodno obračali javno mnenje, so slovenske reprezentante v zadnjih letih vedno naredili še močnejše. Ni kaj - varovanci selektorja Matjaža Keka so skozi leta pokazali veliko pripravljenost do učenja, Italijani pa so jih zopet odpeljali v srednjo šolo. Doktorskega naslova pa v golu nikakor ne gre odvzeti vratarju Samirju Handanoviću, ki je v neposrednem obračunu z Gianluigijem Buffonom pokazal, da je beseda "baby" v njegovem vzdevku "Baby Buffon" že odveč.

"V torek je nova tekma, treba je biti velik tudi ob porazu. Zdaj naš čaka prava tekma, na kateri se lahko vrnemo," je v sebi značilnem slogu sproščeno in navidez neprizadeto razlagal vratar Udineseja. "Z ničemer nas niso presenetili. Vedeli smo točno, kako bodo igrali, veliko smo se pogovarjali o tem. Mislim, da so imeli terensko premoč na sredini, morda pa bi morali tudi mi odigrati malce drugače. Okej – tekme so tudi zato, da se na njih kaj naučimo in da se kaj zamenja tudi pri nas samih. Iz tega ni potrebno delati drame. Imamo novo tekmo, ampak v torek bomo morali biti boljši, kot smo bili danes,"

Iz gola je lahko "Sarma" jasno videl, kje je šlo narobe. Dvoboje na sredini igrišča so kot po pravilu dobivali gostje, ki so z vseprisotnim Thiagom Motto in neugodnim rombom povsem zasenčili svoje slovenske nasprotnike. "Izgubljali smo duele. Doma si tega ne moreš privoščiti, če izgubljaš druge žoge izgubljaš igro. Oni so vzemali žoge in seveda – težje je teči za žogo, kot z žogo," je povedal Handanovič.

V bistvu na taki tekmi iz avta ne smeš dobiti gola. Bilo je veliko igralcev, nisem videl žoge, tako da se nisem niti premaknil in žoga je končala v mreži. Škoda – lahko bi izvlekli vsaj 'nulo', ampak iz takšnih tekem se moramo učiti.
Samir Handanovič

Italijanski mediji so s svojo gonjo proti "nekvalitetni" Italiji preslepili praktično vse, kot kaže tudi samega sebe, na kar jih je po tekmi šaljivo spomnil tudi navihani selektor Cesare Prandelli. Za Handanoviča ni vprašanj: "Zame nobeden (italijanski reprezentant, op. p.) ni drugorazreden, to so ustvarili mediji. Vsi igrajo v pravih klubih in vidi se, da so to vsi igralci, ki znajo igrati. Pritisk? Če hočeš igrati na najvišjem nivoju, moraš igrati na takšnih tekmah," je še zavrnil namige, da so Slovenci pregoreli v preveliki želji.

Tudi izvrstni Handanovič pa je bil brez moči v 73. minuti, ko ga je po lepi dvojni podaji s Federicom Balzarettijem in strelom skozi gozd slovenskih nog premagal Motta. Ljubljančan je priznal, da žoge niti ni videl:

"V bistvu na taki tekmi iz avta ne smeš dobiti gola. Bilo je veliko igralcev, nisem videl žoge, tako da se nisem niti premaknil in žoga je končala v mreži. Škoda – lahko bi izvlekli vsaj 'nulo', ampak iz takšnih tekem se moramo učiti. Če hočeš igrati na najvišjem nivoju moraš igrati na takšnih tekmah, takšne tekme pa moraš tudi zmagati. Belfast? Moramo biti predvsem pravi, iti v 'fajt', čaka nas drugačna tekma kot danes. Poizkusili bomo zmagati, ampak ostalo je še pet tekem, tako da je v igri še veliko točk. Se ne bojim. Moral je priti tudi poraz."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.