Šport > Nogomet
29 ogledov

Handanović prestal operacijo kolena

Samir Handanović Inter Koper Saša Despot
Samir Handanović zaradi težav s kolenom ni mogel nastopiti na prijateljski tekmi Slovenije z Romunijo. V Interju so takoj ukrepali in ga poslali na lažjo operacijo. Dr. Andrej Stare se bolj nagiba k mnenju, da je za tekmo s Švico 7. septembra izgubljen.

Samir Handanović je prestal operacijo desnega kolena s pomočjo artroskopije, ki je popolnoma uspela, poroča Interjeva spletna stran. Slovenski kapetan si je na treningu poškodoval meniskus, zato tudi ni nastopil na prijateljski tekmi slovenske reprezentance z Romunijo. Koliko časa bo Sarma odsoten, ni znano. Po neuradnih informacijah vsaj mesec dni, kar bi pomenilo, da bo prvi par rokavih na tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo s Švico 7. in Norveško 11. septembra moral predati komu drugemu ...

samir handanović boštjan gasser | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Tančico skrivnosti o artroskopiji, posegu, kjer koleno očitstijo s pomočjo dveh ali treh polcentimetrskih rezov vanj, je za zurnal24.si odstrl dr. Andrej Stare, ki je postregel z zanimivim podatkom. "Pirmin Zurbrigen je 14 dni po artroskopiji kolena osvojil zlato kolajno na svetovnem prvenstvu v smuku. Da je varno, si lahko v treh tednih, enem mesecu v polni formi. Mislim, da nastop na tekmi s Švico ne bo možen. Ne vem pa … Te poškodbe kolena so lahko različno obsežne. Težko je reči kar tako. Operacija kolena je kot debela knjiga, kot Slava vojvodine Kranjske, v kateri moraš najti, kar iščeš," je dejal zdravnik in dolgoletni TV-komentator in poudaril, da se "pri taki stvari ne sme hiteti, vsako poškodbo je treba pozdraviti do konca".

Vseeno najvijače še vedno grize vprašanje, ali bo lahko Sarma branil na začetku kvalifikacij. "Danes je to neumno reči – videti je treba nekaj dni prej, kako se bo počutil, ali ne bo nobenega vnetja, drugega zapleta … Veliko je čejev. V Italiji so mojstri tovrstnih operacij. Ali bo branil proti Švici, je čisto ugibanje. Tega ne ve niti sam niti doktor, ki ga je operiral. Če bo prej kakšno tekmo branil za Inter, potem bo, mislim, tudi za reprezentanco, če pa ne, pa ne. To je moje razmišljanje 'čez palec'," je sklenil dr. Stare.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.