Šport > Nogomet
220 ogledov

Heynckess zavihal rokave

jupp heynckes Epa
Legendarni strateg je začel z reorganizacijo nemškega nogometnega velikana.

Potem ko je sredi prejšnjega tedna dobil službo reševalca münchenskega Bayerna, je danes prekaljeni trenerski maček Jupp Heynckes že vodil prvi trening Bavarcev in na novinarski konferenci pojasnil, kako bo moštvo popeljal iz krize, kamor je zašlo pod vodstvom prejšnjega trenerja Carla Ancelottija.

Heynckes se je vrnil za krmilo Bayerna po natančno 1588 dneh; toliko je minilo od konca prejšnjega sodelovanja, ko je leta 2013 osvojil trojček (ligo prvakov, prvenstvo in pokal).

"Zelo se veselim, da je moj najboljši prijatelj spet tukaj," je predsednik bavarskega kluba Uli Hoeness pozdravil 72-letnega trenerja na današnji uradni predstavitvi na stadionu Allianz Arena.

"Leta 2013 sem bil trdno odločen, da je moje trenerske kariere konce, da ne bom več vodil nobene ekipe. Toda po pogovorih z vodstvom kluba sem se odločil za vrnitev za določen čas. Vesel sem, da imam takšen izziv, vem, česa je moštvo sposobno, zato mislim, da ga lahko spet pripeljem na pot uspehov," je dejal Heynckes.

Za Heynckesa je današnji začetek dela, z Bayernom se je dogovoril za sodelovanje do konca leta, četrta služba pri tem klubu. Prvič je Bavarce vodil med letoma 1987 in 1991, potem 2009 in še med letoma 2011 in 2013. "Ne gre zame, gre predvsem za Bayern. Vezi se nikoli niso skrhale, klubu se lahko zahvalim za skok na mednarodno sceno," je še dejal nemški strateg, ki je zavrnil očitke, da je pri 72 letih prestar za sodoben nogomet, češ da "nogometne igre ne morejo na novo iznajti".

Danes je Heynckes že vodil tudi prvi trening, prvi tekmovalni preizkus ga čaka v soboto v bundesligi proti Freiburgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice