Šport > Nogomet
28 ogledov

Hitzfeld: "Z zmago proti Slovencem med nosilce"

Hitzfeld Švica Slovenija kvalifikacije za SP 2014 Feusisberg EPA
Švicarski selektor Ottmar Hitzfeld je na današnji tiskovni konferenci potrdil, da bodo njegovi nogometaši na jutrišnjem obračunu proti Sloveniji odločno krenili po tri točke.

"Ta tekma bo zelo pomembna. Zmaga nam bi prinesla napredovanje na svetovni lestvici in morda celo mesto nosilca na svetovnem prvenstvu v Braziliji," je številnim švicarskim novinarjem pojasnil izkušeni strokovnjak Ottmar Hitzfeld, ki ga v Švici poznajo tudi pod vzdevkom "General".

Nogometaši iz dežele čokolade  in ur so si napredovanje na svetovno prvenstvo že zagotovili s petkovo zmago v Albaniji (1:2), kljub temu pa si kvalifikacije želijo zaključiti z zmago, kar je poudaril tudi Hitzfeld:

"Trdo smo garali skozi celotne kvalifikacije, zato si zaslužimo takšen uspeh. Upam na zmagovit zaključek kvalifikacij pred polnim štadionom v Bernu. Imamo nekaj poškodovanih igralcev, vendar je vzdušje v reprezentanci odlično in vsi zdravi nogometaši so popolnoma pripravljeni na boj."

”Nič več le mala Švica”

Sicer pa v švicarskih medijih še vedno odmeva petkova zmaga, o igri slovenske reprezentance pa je bolj malo napisanega. Večina poznavalcev poudarja, da "švicarska" skupina še zdaleč ni bila tako lahka, kot morda zgleda na prvi pogled, svojo kakovost pa so Švicarji dokazali tudi na prijateljskih obračunih proti Braziliji in Hrvaški.

Pomembno vlogo pri odličnih predstavah Švicarjev je imel tudi selektor Hitzfeld, ki je v izbrano vrsto vnesel dodatno mirnost, kar je bilo še posebej vidno v odločilnih tekmah kvalifikacij. Izkušnje iz Bayerna in dortmundske Borussie pač nekaj štejejo ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.