Šport > Nogomet
20 ogledov

Höness utajil še več, kot je priznal

Uli Hoeness utaja davkov sodišče Műnchen EPA
Znesek domnevno utajenih davkov Ulija Hönessa naj bi bil še za nekaj milijonov višji, kot mu je sprva očitalo tožilstvo.

Na sodnem procesu proti predsedniku nemškega Bayerna Uliju Hönessu so danes v Münchnu davčni strokovnjaki predstavili številke domnevno utajenih milijonov, ki so še večje kot tiste, ki jih je priznal 62-letni Höness na zaslišanju v ponedeljek. Po podatkih davčne uprave iz Rosenheima naj bi bilo utajenih davkov za 23,7 milijona evrov.

Novi podatki, ki sta jih predstavila tožilstvo in davčna uprava, bodo najverjetneje tudi podaljšali proces, za katerega v Nemčiji velja izredno zanimanje. Odločitev o tem bodo na sodišču v bavarski prestolnici sprejeli v sredo, predstavnica sodišča pa je prvotno za četrtek načrtovani konec postopka označila za "ne več prav verjeten".

Zakaj šele zdaj?

Tožilstvo je sporočilo, da naj bi po novih podatkih Höness utajil celo 27,2 milijona evrov. Ta številka združuje prvotnih 3,5 milijona priznanih utaj, zaradi katerih se je proces na sodišču tudi začel, ter 23,7 milijona, kolikor naj bi še bilo neplačanih davčnih obveznosti. Do te številke se je davčni urad dokopal na podlagi ocen, saj še niso proučili vseh dokumentov, so še sporočili s tožilstva.

Höness je na zaslišanju v ponedeljek sicer priznal, da je prek švicarskih bančnih računov utajil skupno 18,5 milijona evrov, kar je skorajda petkrat več, kot mu je očitalo tožilstvo. Za nameček je slednje zdaj še sprožilo vprašanje, zakaj je Höness to drugo številko razkril šele zdaj – predsednik kluba je v svoj zagovor povedal, da je 70.000 strani dokumentov od bank dobil šele dva tedna pred začetkom procesa, tožilstvo pa trdi, da so njihovi računalniški strokovnjaki ugotovili, da so bili dokumenti poslani že januarja lani.

Če ga bodo spoznali za krivega, lahko Hönessa, člana zmagovite nemške reprezentance s svetovnega prvenstva leta 1974, doleti večletna zaporna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.