Šport > Nogomet
17 ogledov

Hoteli so jih žive zažgati

panathinaikos olympiacos navijači neredi EPA
Pred tekmo Lige prvakov so "navijači" Olympiacosa v Atenah napadli privržence Dinama.

Skupina okoli 30 navijačev Olympiacosa je v noči s ponedeljka na torek napadla četverico Hrvatov, ki se je s taksijem vozila po atenskih ulicah. Po pisanju grških medijev naj bi šlo za privržence Dinama.

Huligani so z motorji prisilili avtomobil, da je ustavil, s palicami in čeladami razbili stekla na vozilu in v taksi vrgli dimne bombe in goreče bakle. Hrvaški navijači so se nato komaj rešili iz gorečega avtomobila.

Dinamo in Olympiacos sta sicer že pred medsebojnima dvobojema sklenila, da tekmi mineta brez gostujočih navijačev, saj bi lahko prišlo do neredov. Grške oblasti se bojijo obračunov na atenskih ulicah, ki bi jih lahko zanetili na eni strani navijači Olimpyacosa in srbske Crvene zvezde, ki je povezana s prav tako rdeče-belim klubom iz Pireja, ter Dinama in Panathinaikosa. Pri slednjem niso naklonjeni bratstvu s srbskimi navijači kot pri Olympiacosu.

Štirideset Srbov aretiranih 

Grški policisti so danes v Atenah sicer aretirali 40 navijačev Crvene zvezde. Policisti so pri navijačih našli palice, bakle in druge nevarne predmete, oblasti pa preiskujejo hotele in gostinske objekte, saj želijo preprečiti navijaške spopade. Po navedbah grških medijev naj bi v Atene pripotovalo kar 300 pripadnikov srbskega kluba in približno 100 Dinamovih podpornikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.