Šport > Nogomet
939 ogledov

Francozi s pomočjo VAR-a do vodstva

Pitana Epa
Ob 17:00 se je v Moskvi na stadionu Lužniki pričelo finale Svetovnega prvenstva v nogometu med Hrvaško in Francijo. Hrvaška je v prvem polčasu popolnoma nadigrala Francijo, a zaradi lastnih napak ter tehnologije VAR izgublja z 2:1.

1' Argentinski sodnik Nestor Pitana je zapiskal. Začelo se je finale Svetovnega prvenstva!

2' Hrvati so že na začetku pokazali, da do Francozov ne bodo poznali milosti. Luka Modrić je grobo startal na nasprotnika ter si od sodnika prislužil ustni opomin.

15' Izjemno nevaren prodor po krilu Ivana Perišića, katerega podajo v kazenski prostor je uspela francoska obramba izbiti. Hrvati zaenkrat delujejo dosti boljši nasprotnik, toda v napadu so premalo konkretni. Francija še ni prišla v bližino hrvaških vrat.

17' Francozi se počasi prebujajo. Pretil je Kylian Mbappe, toda hrvaška obramba je bila pozorna.

18' Francija : Hrvaška 1:0. Prosti strel je izvedel Antoine Griezmann, Mario Mandžukić pa je z nespretno reakcijo z glavo zatresel lastno mrežo.

21' Iz prekinitve pretijo tudi Hrvati. Po predložku Modrića je z glavo preko vrat streljal Domagoj Vida.

23' Domagoj Vida je z drsečim štartom v zadnjem trenutku izbil žogo izpred Mbappeja.

24' Luka Modrić je ponovno izvedel nevaren prosti strel iz strani, toda njegov predložek je z nekaj težavami uspel odbiti francoski vratar Hugo Lloris. V nadaljevanju akcije je iz težke pozicije z volejem streljal Ivan Rakitić, toda njegov strel je odletel med navijače.

27' N'golo Kante je po prekršku nad Perišićem prejel rumeni karton.

29' Francija : Hrvaška 1:1. Prosti strel je ponovno izvedel Luka Modrtić ter podal na osamljenega Šima Vrsaljka, ki je žogo z glavo zavrnil v kazenski prostor, kjer se je do nje na koncu dokopal Ivan Perišić, ki je s krasnim strelom premagal Llorisa za zasluženo izenačenje.

34' Sumljiva situacija. Griezmann je izvedel kot, do strela je prišel Samuel Umtiti, žoga pa je zadela Perišića v roko. Sodnik si bo pomagal z VAR-om.

37' Najstrožja kazen za Francijo!

38' Francija : Hrvaška 2:1. Griezmann je z enajstih metrov premagal Danijela Subašića.

40' Kakšna priložnost za Hrvaško, da takoj izenači, toda Ante Rebić ni dobro zadel žoge po podaji razpoloženega Perišića.

41' Lucas si je za svoj prekršek nad Rebićem zaslužil rumeni karton.

43' Hrvaška ponovno preti iz prekinitev. Najprej je francoska obramba blokirala strel Dejana Lovrena po podaji iz prostega strela, sledila pa sta dva nevarna predložk iz kota, ki pa so se ju Francozi po številnih težavah le uspeli obraniti.

45+1' Ponovno težave Francozov ob prekinitvi. Do strela je po kotu prišel Vida, toda bil nenatančen.

KONEC PRVEGA POLČASA. HRVAŠKA DOSTI BOLJŠA, FRANCIJA USPEŠNEJŠA PRI KAZNOVANJU NASPROTNIKOVIH NAPAK.

 

Sorodne novice