Šport > Nogomet
2345 ogledov

Hrvaški reprezentant želi zapustiti Real

Mateo Kovačić
Tudi pogovor z novim trenerjem ni ničesar spremenil.

Pri madridskem Realu si želijo zadržati hrvaškega reprezentanta Matea Kovačića, a ta še vedno želi zapustiti vrste evropskih prvakov. Tudi po pogovoru z novim trenerjem Julenom Lopeteguijem ni spremenil svojega razmišljanja. To je bil sicer prvi kontakt med nekdanjim španskim selektorjem in novopečenim svetovnim podprvakom. 

Kovačić očitno ni dobil, kar si je želel od pogovora - večjo vlogo in minutažo v ekipi. "Želel bi si več igrati, ker imam rad nogomet in sem rad na zelenici. Vem, da je težko igrati v Realu, še zlasti, ker sem prišel kot mladenič. Razumem položaj, a prav zato sem mnenja, da je zame še najboljši prestop v drug klub, kjer bom stalno lahko igral. To je priložnost, ki si jo želim v tem trenutku," je izjavil Kovačić.

Ta je v Real prestopil leta 2015 iz Interja, španski velikan je zanj odštel 31 milijonov evrov. Odigral je 109 tekem in pri tem zbral tri zadetke in osem asistenc, le 15 dvobojev pa je odigral od prve do zadnje minute.

Interes za njegove usluge naj bi bil zelo velik. Po pisanju medijev se zanj zanimajo pri Manchester Cityju, Bayernu, Juventusu, Manchester Unitedu in Liverpool, nič proti novem sodelovanju pa ne bi imeli proti tudi pri Interju.

"Težava za mlade igralce je, da težko pridejo do rednih nastopov, brez tega pa ne morejo pokazati svoje zmožnosti. Ko ne igram, sem nesrečen. Užival sem v treh sezonah pri Realu, vendar nisem srečen, saj s svojimi predstavami nisem veliko pomagal moštvu. To želim spremeniti," je še dejal 24-letni vezist.

Kovačić ima z Realom sicer sklenjeno pogodbo do leta 2021, brez precejšnje odškodnine pa ga Španci ne bodo spustili iz kluba. Zahtevali naj bi vsaj 50 milijonov evrov. Njegova tržna vrednost, vsaj glede na spletno stran transfermarkt, znaša 30 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.