Šport > Nogomet
1837 ogledov

Hrvat potožil: "Cela vas je bila proti meni!"

Danijel Pranjić Epa
Nekdanji hrvaški reprezentant je zaključil s katastrofalno ciprsko epizodo.

Danijel Pranjić ima za seboj spoštovanja vredno nogometno kariero. Igral je za Osijek, Dinamo Zagreb, Heerenveen, lizbonski Sporting, atenski Panathinaikos in tudi Koper. 

Lani poleti je, pri svojih osemintridesetih letih, sprejel vlogo igralca-trenerja pri ciprskem drugoligašu, ki sliši na ime Omonia Psevda. Gre za manj znani klub iz Psevdasa - predmestja Larnake.

Pet kol pred koncem prvenstva se moštvo nahaja v coni izpada, boj za obstanek pa še ni izgubljen. A Pranjić je vrgel puško v koruzo in ob odhodu za grški časnik Gazzetta navedel razloge za prekinitev sodelovanja.

"Mislim, da ni možnosti, da bi si ekipa priborila obstanek," je svojo zgodbo začel Pranjić. "Nisem imel prave predstave o ekipi, ko sem jo prevzel. Nič nisem vedel niti o družini, ki vodi klub. Ob prihodu sem poudaril, da bodo igrali le tisti, ki si to zaslužijo in da sem jaz odgovoren za rezultate."

Omonia Psevda stadion | Avtor: Facebook Facebook

"Dva igralca sta člana omenjene družine, ki vodi klub. Vse od začetka sem imel zaradi njiju težave. Kovala sta zarote s predsednikom kluba in obrnila celotno vas proti meni. Imel sem podporo redkih v skupnosti, oni pa so delali vse, da bi me očrnili. Cela vas me je na koncu sovražila," je nadaljeval nekdanji hrvaški reprezentant.

liga evropa Liga Evropa Šport Dinamo obstal v četrtfinalu

"Vse se je končalo tako, da mi niso plačali čisto nič vse od časa, ko sem prišel v klub," je razkril Pranjić in pojasnil, da je po porazu  proti zadnjeuvrščenemu Thoi iz Lakatamie (4:2), počilo v slačilnici.

"Denarja ni bilo in poraz je povsem potolkel fante. V slačilnico je prišlo vodstvo kluba in tam sem jim povedal, kaj si mislim. Povsem smo se sprli. Želel sem zaščititi mlade fante v ekipi. To je bil konec sodelovanja," je dejal Pranjić.

Omonia Psevda ima pet kol pred koncem prvenstva dve točki zaostanka za mesti, ki prinašajo obstanek, a obenem precej zahteven razpored tekem.

Komentarjev 1
  • alen04 14:31 16.april 2021.

    zdej pa nihče ne bo spal zaradi tega klinca, o kar na jok mi gre.