Šport > Nogomet
27608 ogledov

Hrvati in Srbi udarili po Slovencih: "Sramota in izigravanje pravil!"

Safet Hadžić Epa
Koprski trener Safet Hadžić se je znašel na udaru zaradi izigravanja pravil na tekmi 1. SNL. Kritike letijo tudi na Nogometno zvezo Slovenije (NZS).

V medijih nekdanje skupne države močno odmevajo dogodki s tekme najmočnejše slovenske nogometne lige, na kateri je trener Kopra Safet Hadžić po samo 45 sekundah iz igre potegnil mladega slovenskega debitanta, 17-letnega Luko Žavbija, ki ga je na igrišču zamenjal posojeni Hrvat Gabriel Groznica.

Hadžić je s tem spretno izigral novo pravilo, po katerem morajo vsa moštva v 1. SNL v začetno enajsterico "vključiti vsaj enega igralca, ki ima pravico nastopa za slovensko reprezentanco do 21 let."

Žavbi je tako proti Rogaški odigral manj kot eno minuto, Koper pa s tem zadostil za mnoge nesmiselnemu pravilu, ki ga je v letošnji sezoni uvedla Nogometna zveza Slovenije (NZS). Poteza je močno odmevala tako v domačih kot medijih nekdanje skupne države.

"Bizarno: slovenski najstnik debitiral, trener ga je zamenjal že po 45 sekundah," so zapisali na hrvaškem spletnem portalu Večernji.hr.

Precej bolj kritično so o dogodku poročali na srbskem portalu Nova.rs.  "Sramotni prizori in izigravanje pravil: najbolj bizarna menjava v nogometni zgodovini in klofuta mlademu talentu," so zapisali.

"Žrtev nesmiselnega pravilnika: slovenski najstnik debitiral, trener ga je zamenjal v prvi minuti," piše 24sata.hr.

"Trener zamenjal igralca po 45 sekundah tekme. S tem je dokazal nesmiselnost pravila," pa so prispevek naslovili novinarji Sportskih novosti.

"Nogometaš iz Zagreba vstopil po 45 sekundah, trener izigral nesmiselno pravilo," piše Dnevnik.hr.

"Absurd v Sloveniji: Trener zamenjal igralca po 45 sekundah, razlog je bizaren," pa so zapisali pri srbskem Telegrafu.

Hadžić: "Pravila so jasna"

Trener Kopra se je na kritike in pomisleke odzval v pogovoru za Sportal. "Pravila so jasna. NZS jih je tako napisala, tako da so se zavedali vsega, kar se lahko zgodi. Če pa mislijo, da so se odločili narobe, bodo pač spremenili pravilo. Mi se teh pravil vsekakor držimo. Konec koncev lahko zaradi tega izgubiš eno menjavo. Zaradi tega sem imel v Rogaški Slatini tudi težave, bilo je tvegano," je povedal Hadžić.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • marialorca 12:18 08.november 2023.

    Le ZAKAJ se južni "čohajo" zaradi našega mladinca in "želijo" pri NAŠI NZS "red delati"? Ali gre "dol" premalo € ali "gor" še premalo "tretjerazrednih" vrhunskih nogometašev?

  • dukesved 12:06 07.november 2023.

    Izigravali-Izrugivali?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:09 06.november 2023.

    Mijatović bo uničil slovenski nogomet.