Šport > Nogomet
786 ogledov

Huda kazen za trenerja Olimpije

safet hadžić NK Olimpija/Facebook
Ljubljanska ekipa bo kar tri tekme igrala brez glavnega trenerja.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je po tekmah 13. kroga prve lige Telekom Slovenije izrekel številne kazni, najslabše sta jo odnesla najboljša slovenska kluba Olimpija in Maribor. Prva predvsem s kaznijo za trenerja Safeta Hadžića, drugi pa finančno zaradi navijaških izgredov.

Maribor je dobil 2950 evrov kazni zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, žaljivega skandiranja navijačem nasprotne ekipe, prižiganja bakel in metanje bakel na igrišče, povzročitev prekinitve tekme in metanja predmetov proti sodnikom po koncu tekme, pri izreku kazni so pri NZS že upoštevali predkaznovanost. Dodatnih 300 evrov kazni je Maribor dobil zaradi nešportnega vedenje več igralcev in uradne osebe. Za rdeči karton je Špiro Peričić dobil eno tekmo prepovedi igranja.

Mura bo zaradi podobnih navijaških prekrškov plačala 550 evrov, Olimpija pa 900 evrov zaradi navijačev in njihovega nešportnega skandiranja sodnikom ter še 360 zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe.

Zadnja kazen se na naša na rdeča kartona Joaquima Manuela Wele Lupete, ki je dobil dve tekmi prepovedi, ter trenerja Safeta Hadžića. Strategu Olimpije so na NZS izrekli tri tekme prepovedi vodenja ekipe zaradi nešportnega in neetičnega vedenja do sodnikov, prekomernega protestiranje ob sodniški odločitvi, žaljenja sodnika, kot olajševalno okoliščino pa so upoštevali pisno izjavo trenerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice