Šport > Nogomet
18 ogledov

Huligani mirno prek Slovenije

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Srbski nogometni huligani, ki so v torek divjali v Genovi, so opoldne na poti domov mirno prečkali Slovenijo, so nam javili s slovenske policije. Slovenska policija je bila na te navijače pripravljena.

Do 13.00 so Slovenijo prečkali in zapustili štirje avtobusi srbskih navijačev, ki so bili v torek na tekmi med Italijo in Srbijo. "V zvezi z avtobusom, ki je že zapustil ozemlje Republike Slovenije, in tistimi, ki še potujejo preko Slovenije, ne beležimo posebnosti in ukrepov," je o stanju, ki je veljalo malo pred 13.00, zapisala Nuška Tavčar, predstavnica policije za odnose z javnostmi.

Slovenska policija je bila na te navijače pripravljena. "Slovenska policija ob tovrstnih primerih – tranzitiranju tujih državljanov preko ozemlja Republike Slovenije v druge države EU postopa v skladu s predpisi in pravili, ki veljajo za tovrstne dogodke. To velja tudi za primer potovanja državljanov Republike Srbije na kvalifikacijsko nogometno tekmo med reprezentancama Italije in Srbije v Genovi. V okviru mednarodnega policijskega sodelovanja smo bili obveščeni s strani varnostnih organov Srbije o številu, načinu potovanja in drugimi podatki. Prav tako smo bili glede potovanja sproti obveščeni s strani madžarskih in hrvaških kolegov. Postopek velja tudi za obratno smer. Varnostni organi Italije nas sproti obveščajo o njihovih postopkih, ukrepih, relacijah, predvidenem času prihoda itd. organiziranih prevozov (v tem primeru avtobusov) srbskih državljanov, slovenska policija pa sproti obvešča madžarske in hrvaške kolege. Avtobuse, ki prihajajo iz Italije (Genove), policija na določenih točkah ob meji z Italijo 'prepozna' in o njihovem prehodu obvešča policijske enote v notranjosti Slovenije. Po potrebi (glede na informacijo o strukturi potnikov, ogroženosti varnosti prometa, javnega reda itd.) bo policija avtobus tudi neposredno spremljala na relaciji potovanja. Tovrstna opravila policija izvaja z rednimi oblikami dela in trenutno redno službujočimi policisti," so nam še sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.