Šport > Nogomet
42 ogledov

Hvalil se je, da je tekmece napadel z iglo

Juan Otero EPA
Argentinski nogometaš je naletel na ogorčenje po priznanju, da je tekmece med tekmo napadel z iglo.

Federico Allende, branilec nižjeligapkega kluba club Sport Pacifico,se je v radijskem intervjuju pobahal, da je na pokalni tekmi proti napadalcem prvoligaša Estudiantesa večkrat uporabil iglo. Dodal je še, da je potrebno biti pameten, če želiš zmagati.

Predsednik Pacifika Hector Moncada se je po intervjuju že odzval in obljubil, da bo klub prekinil pogodbo z nogometašem. "Smo povsem na tleh. Ta incident je postavil črno piko na dobro delo celotne ekipe. Izločil ga bom iz kluba," je Moncada dejal medijem.

Pacifico je tekmo sicer dobil z izidom 3:2 in tako izločil veliki Estudiantes, v majhnem mestecu  General Alvear pa je nogometaše, ki so se vrnili iz Buenos Airesa, pričakala navdušena množica. A dobro vzdušje se je kmalu porazgubilo.

Allende je v intervjuju za Vorterix Radio iz Cordobe dejal, da je 'potrebno igrati umazano, če želiš premagati tako velike klube kot je Estudiantes de La Plata'.

"Vedeli smo, da moramo igrati umazano in med tekmo sem vseskozi Estudiantesove igralce pikal z iglo. Igralci z najboljše lige ne marajo kontaktov, ne marajo, če krademo čas in ne marajo umazano igro. Torej je bilo potrebno storiti prav to! Nogomet je pač takšen. Nogomet je za pametne ljudi," je razložil branilec Pacifica.

Kolumbijski napadalec Juan Otero je dejal po tekmi, da ga je Allende večkrat zbodel in da se je med tekmo zaradi tega pritožil pri sodniku. "Popolnoma sem ga zaustavil. Mora me sovražiti," je v torkovem radijskem intervjuju menil Allende.

Potem ko je na plano prišel branilčev intervju, je Otero Allendeja označil za 'umazanca'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.