Šport > Nogomet
21 ogledov

Mou po objemu Ibre: Uživali bomo, če dobimo Real

Ibrahimović Mourinho Chelsea PSG Paris Saint-Germain Liga prvakov četrtfinale Youtube
Zlatan Ibrahimović je po izpadu svojega Paris Saint-Germaina med intervjujem za klubsko televizijo z objemom presenetil trenerja Chelseaja Joséja Mourinha. Portugalec trdi, da pri drugem golu ni slavil z igralci. V Madridu veliko olajšanje.

Po norem večeru na Stamford Bridgeu je José Mourinho zatrdil, da je "vedno verjel", da se bo njegov Chelsea epsko vrnil proti Paris Saint-Germainu. Čeprav so modri v zadnjih minutah potrebovali gol rezervista Dembe Baja, je Portugalec namignil, da je takšen zaključek vedno načrtoval, svoj zmagoviti tek proti igralcem, ki so slavili gol edinega Parižana na igrišču, pa je utemeljil s tem, da je igralcem dal taktična navodila.

"Vedno verjameš, to je del naše nravi," je po obračunu Portugalec dejal za Sky Sports. "Enako, kot smo prejeli gol v Parizu, ki ga nihče ni pričakoval. Tvegali smo vse z Dembo, 'Nandom' (Fernandom Torresom) in (Samuelom) Eto'ojem, ki so vsi igrali skupaj in poskušali žogo popeljati neposredno do gola, ker je bila naša zvezna vrsta res utrujena in zlomljena. Vedeli smo, da Pariz ni navajen takšnega nogometa, ker v Franciji povsem prevladujejo. Slog francoskega nogometa nima zveze s takšnim pristopom."

PSG igral na "čisti protinapad"

Chelsea je potreboval dva zadetka na domačem stadionu, PSG pa je brez Zlatana Ibrahimovića začel dobro in povsem onemogočil modre adute, ki so nenadoma povedli prek rezervista Andréja Schürrleja (zamenjal je igralca sezone Edena Hazarda), a nato trpeli do konca, ko je Mourinho poleg Samuela Eto'oja aktiviral preostala napadalca Dembo Baja in Fernanda Torresa. Na zelenici so bili tako vsi strelci, o katerih je imel Portugalec toliko povedati skozi celotno sezono.

"Včeraj smo vadili to. Igralci so vedeli, kaj morajo storiti, če bomo storili še to zadnjo menjavo," je nadaljeval Mourinho. "Imeli smo nekaj sreče, ki jo potrebuješ, Demba pa je zabil gol, ki nam vsem toliko pomeni. Storili smo dovolj, da bi zabili že pred drugim golom, toda PSG je bil nasprotje tega, kar so dejali, da bodo storili. Rekli so, da bodo napadli, a so igrali na čisti protinapad. Na koncu smo si zaslužili iti naprej. Ekipa, ki je igrala s srcem, si zasluži iti naprej."

Luiz pošast, uživanje proti Realu

Kot je že v navadi, je nekdanji trener Porta, Interja in Real Madrida, ki tudi v letošnji sezoni ni obstal v četrtfinalu (to se mu ni primerilo še nikoli v karieri), znova užival v soju žarometov, ko je po golu Baja stekel proti kotu, kjer so slavili njegovi varovanci, s katerimi je delil še nekaj zadnjih napotkov.

"Nisem proslavljal. Želel sem povedati 'Nandu' in Dembi, kakšne spremembe moramo narediti. Imeli smo še tri minute do konca in sodnikov podaljšek, da pa bi tako igrali do konca, je bilo preveč tvegano. Želel sem, da bi Demba igral pred branilci, ker sem vedel, da bo Alex šel na dolge žoge, in želel sem, da bi 'Nando' pokrival Maxwella, ki bi prišel naprej z levega bočnega položaja. Vedeli so, kaj morajo storiti," je še dejal taktični mag iz Setúbala.

"Vsi so dali vse od sebe. Tudi v nekaj napornih trenutkih so storili absolutno vse, kar so lahko. Ni lahko igrati proti PSG, toda moji štirje branilci so bili briljantni, kot vedno. Sredina igrišča je živalsko delala. David Luiz je bil pošast in nekateri so želeli ustvariti kaj s svojimi odlikami, v napadu pa sta 'Nando' in Demba zelo pripomogla ekipi. Žreb? Ni važno, važno je, da smo tam. Če dobimo Real, bomo uživali!"

Klopp: Tekma tako dobra, da ne moreš reči nič drugega

Borussia Dortmund je bila kljub izpadu proti madridskemu Realu po svoje zmagovalka, potem ko je po visokem porazu v Španiji doma povsem nadigrala beli balet in bila le nekaj centimetrov oddaljena od spektakularnega podaljška. Najbolj je, seveda, užival črno-rumeni strateg Jürgen Klopp, čigar pokrpana postava je suvereno parirala pregrešno dragemu moštvu Carla Ancelottija, tudi z veteranoma Oliverjem Kirchom in Manuelom Friedrichom, ki je klub okrepil januarja, potem ko je bil nekaj časa celo brez kluba.

"Ne bi mogel biti ponosnejši na to ekipo in na način, kako je igrala," je po tekmi, ki sta jo odigrala tudi 21-letni Oliver Durm in 22-letni Miloš Jojić, dejal Klopp. "Igralci, ki so prišli v postavo – to je bila prva Jojićeva tekma za Dortmund v prvi postavi –, so bili izjemno močni. Oli Kirch je pokazal najbolj navdušujoč razvoj za nekoga njegove starosti, Manuel Friedrich pa je tako pripravljen, da se zamisliš, ali ga ne bi nagovoril za še eno leto. Tekma je bila nocoj tako dobra, da ne moreš reči nič drugega ali obtoževati kogarkoli. Navijačem letos ni bilo lahko, toda na tej tekmi smo jim ponudili najboljše."

Pepe Bale Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov | Avtor: EPA EPA

Posnetek za vse, ki so kdaj izgubili z 0:3

BVB je bil dobesedno centimetre oddaljen celo od tretjega gola za 3:0, ki bi pomenil podaljšek na stadionu Signal Iduna Park, a je nesrečni Henrik Mkitarjan (ne prvič v napetem dortmundskem večeru) po preigravanju Ikerja Casillasa zadel le vratnico. Real je brez Cristiana Ronalda, ki je nemočno poskušal spodbujati soigralce s klopi, nato le zdržal za napredovanje v nov polfinale, kjer se je pot belega baleta pod Mourinhom (možnim nasprotnikom) vedno znova končala.

"Ko sem dal 'petko' poškodovanemu Nevenu Subotiću po tekmi, mi je rekel, kako ponosen je, da je del te ekipe. Jaz vse to vidim točno tako," je dodal Klopp. "Preprosto morate narediti posnetek te tekme in jo pokazati vsem ekipam, ki so kdaj izgubile prvo tekmo z 0:3. Fantje so si želeli napredovati, tega nam ni uspelo prikazati v Madridu, toda danes smo bili sposobni prikazati to – stoodstotno. Jasno smo bili boljša ekipa od Reala in morali bi zabiti še več."

Ancelotti: Veliko odstotkov na Casillasu

Da je imela njegova ekipa "srečo", je po tekmi priznal tudi Ancelotti, čigar varovanci bi lahko vse upe domačih razblinili že v prvih 15 minutah, ko je slovenski sodnik Damir Skomina pokazal na belo točko po nenamernem igranju z roko branilca Łukasza Piszczeka, Argentinec Ángel di María pa je nespretno zapravil strel z enajstih metrov oziroma mu ga je ob zdrsu obranil Roman Weidenfeller.

"Srečni smo, da smo v polfinalu, toda nismo srečni, ker smo precej trpeli," je dejal Ancelotti. "Še posebej v prvem polčasu. Znova smo odprli ta par. Bili smo boljši v drugem polčasu. Nogomet je takšen, razdajamo darila, storimo veliko napak, brez samozavesti ... Zato smo tako trpeli," je dodal Italijan in izpostavil tudi delež kapetana Casillasa, ki je znova blestel.

"Veliko odstotkov 'krivde' za napredovanje je njegove. Imel je fantastične obrambe v pomembnih trenutkih. Trpeli smo več, kot bi smeli. V prvem polčasu je bila ekipa počasna, delala je napake in manjkalo ji je samozavesti po zapravljeni enajstmetrovki. Nato nas je bilo malce strah. Prvi polčas je bil zelo težek," je pristavil Ancelotti.

Komentarjev 1
  • maresem 11:08 09.april 2014.

    Pa kje ste spet našli to gnido od Ibrahimovića. Ne morem ga videti odkar je ignoriral umirajočega otroka.... prase južnjaćko.