Šport > Nogomet
15 ogledov

Ibraimi: Prišel je naš trenutek

sport 25.10.12, nogomet, evropska liga, Maribor, Tottenham, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora se bodo jutri ob 20. uri pomerili z malteško Birkirkaro. Gre za povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Na prvi tekmi na stadionu Ta'Quali sta se ekipi razšli z 0:0

Maltežani so imeli na prvi tekmi več resnih priložnosti za ugodnejši razplet, dvakrat so zadeli okvir vrat. Po besedah trenerja Anteja Čačića bo tokrat drugače.

"Na prvi tekmi smo dodobra spoznali nasprotnika, ki se je pokazal kot naporen. Odigral je kakovostno v bloku, ima nekaj hitrih igralcev v konici napada, je ekipa, ki zahteva budnost, pozornost, zbranost. Nam samo zmaga zagotavlja uspeh. Treba bo pritiskati in biti potrpežljiv. Mislim, da imamo veliko izkušenj s prve tekme, ekipa se je ob zmagi v Velenju pokazala v boljši luči. Mislim, da smo kakovostni, bolj kot pred osmimi dnevi. Osnovni cilj je odigrati šest tekem v Evropi, zato moramo narediti vse, da nam to uspe. Ekipa je dobra, vsi so zdravi, sem optimist. Ekipa je dobro razpoložena in verjamem, da bomo s podporo zvestih navijačev izpolnili naše cilje," je na novinarski konferenci v Mariboru dejal Čačić.

"Po levi bomo igrali bolj napadalno, Nusmir Fajić je v zadnjem času zelo dobro pripravljen, tako da ga bom dal v igro od prve minute naprej. Na prvi tekmi smo imeli dober odstotek podaj, ki pa niso bile dovolj hitre. Bili smo nestrpni in smo zato delali veliko napak, imeli pa smo srečo, da nas niso bolj kaznovali, saj so imeli priložnosti. Lahkih nasprotnikov ni, v vsako tekmo je treba iti stoodstotno skoncentriran. Njihovo prvenstvo se začne šele avgusta, zato so nekoliko bolj spočiti, a imamo mi hitrejše igrišče, kar zna biti naša prednost za ugoden izid," je še povedal trener Maribora.

"Rečem lahko, z vsem spoštovanjem do nasprotnika, da je zdaj prišel naš trenutek. Motivirani smo maksimalno in skupaj z najboljšimi navijači bomo mi tisti, ki bomo šli naprej, močno verjamem v to. Vsi moramo biti bolj nevarni, izkoristiti priložnosti, ki jih bomo imeli, in upam, da se bomo na koncu veselili," pa je pred tekmo dejal Agim Ibraimi in dodal: "Vemo, da je malteška ekipa dobro moštvo, ima dober protinapad. Ko nas je preveč spredaj v napadu, je zadaj vrzel, in to so nogometaši Birkirkare 'prebrali', zato moramo paziti na jutrišnji tekmi, da se to ne bo ponovilo. Ob njihovi zaprti igri je težko najti prostor, morda nam uspe prodreti po boku. Poskusili bomo in upam, da se bomo na koncu veselili."

Malteška ekipa je v Maribor prispela včeraj, danes zvečer bo opravila uradni trening. Mariborski klub je za jutrišnjo tekmo že prodal šest tisoč vstopnic, prodaja pa poteka na devetih prodajnih mestih, v vijoličnih bazah in Vijol'čni bajti, stadion pa bržkone ne bo povsem razprodan. V Ljudski vrt prihaja uradno tudi 30 malteških navijačev, čeprav jih bo po besedah predstavnikov mariborskega kluba najverjetneje še nekaj več prišlo tudi v lastni režiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.