Šport > Nogomet
21 ogledov

Maribor srečno do remija na Malti

Tavares Delamea Mlinar Olimpija Ljubljana Maribor Celje Arena Petrol superpokal SPS/nkolimpija.si
Nogometaši Maribora so v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov v gosteh remizirali z malteško Birkirkaro (0:0).

Nogometaši Maribora v tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov niso upravičili vloge favorita, saj so v obračunu z malteško Birkirkaro iztržili le remi (0:0). Varovanci Anteja Čačića, ki je po dveh zaporednih zmagah vknjižil prvi neodločen izid, so imeli veliko srečo, da v Ljudskem vrtu ne bodo lovili zaostanka.

Domači nogometaši so se namreč izkazali za zelo nevarne, saj so kar dvakrat zatresli prečko. V zaključku tekme so imeli lepo priložnost, da po napaki gostujočega branilca dosežejo zadetek, vendar je bila sreča na strani Handanovića.

Prvi polčas v znamenju napak

Prva priložnost na tekmi se je ponudila Mariboru, ko je v tretji minuti lepo podal Goran Cvijanović, strel Dejana Mezge, ki danes praznuje 28. rojstni dan, pa je ubranil domači vratar Justin Haber. Birkirkara je v prvih 15 minutah trikrat izvajala iz kota, vendar prave nevarnosti za Jasmina Handanovića ni bilo.

Obe ekipi sta se poskušali privaditi na teren, napake pa so se vrstile. Maribor v prvem polčasu ni bil tako dominanten, kot bi mogoče pričakovali, saj so tudi gostje našli pot v kazenski prostor gostujočega vratarja.

Maltežani so si najlepšo priložnost v prvem polčasu priigrali v 24. minuti, ko je lepo prodrl Shola Shodiya, ki se je namesto za strel proti vratom Handanovića odločil za neuspešno podajo. Igro slovenskega državnega prvaka so zaznamovale slabe podaje, saj so varovanci Anteja Čačića na sredini oddali preveliko število žog.

Maribor rešila prečka

Mariborčani so v drugi polovici prvega polčasa prevzeli pobudo, domači pa so poskušali s protinapadi. V 38. minuti so nogometaši Birkirkare prodirali po desni, z roba kazenskega prostora pa je nevarno sprožil Edward Herrera, ki je oplazil prečko. Tri minute kasneje je za vijoličaste poskusil Martin Milec, vendar je meril prek vrat.

Maloštevilni, a glasni navijači

Drugi polčas se je začel brez sprememb na obeh straneh. Domači navijači so bili deležni bučne podpore s tribun, medtem ko je vijoličaste spodbujalo približno 80 slovenskih navijačev. V 57. minuti je Handanovića preizkustil Frank Temile, na drugi strani pa sta neuspešno kombinirala Agim Ibraimi in Marcos Tavares. V 69. minuti je namesto Aleša Mertlja v igro vstopil Damjan Bohar. V nadaljevanju sta bila za Maribor nenatančna Mezga in Željko Filipović.

Tavares na klop, neumnost Rajčeviča

Šest minut pred koncem rednega dela je Čačić na klop potegnil Tavaresa, ki ni bil pretirano razpoložen, zamenjal pa ga je Nusmir Fajić. V samem zaključku se je nespametno poigral Aleksander Rajčevič, ki je poskusil s preigravanjem in izgubil žogo. Pred Handanovićem se je znašel Jean Pierre Mifsud Triganza, ki je premagal slovenskega vratarja, a zadel desno vratnico. Povratna tekma bo v sredo, 24. julija, ob 20. uri v Ljudskem vrtu.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 2. krog:

Birkirkara : Maribor 0:0 (0:0)

Postavi:

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Mejač, Filipović, Ibraimi, Cvijanović, Mertelj (od 69. Bohar), Mezga, Tavares (od 84. Fajić). Klop: Pridigar, Potokar, Viler, Dervišević, Bohar, Fajić, Mendy. Trener: Ante Čačić.

BIRKIRKARA FC: Haber, Herrera, Vukanac, Mendoza, Z. Muscat, Camenzuli, Fenech, Sciberras, R. Muscat (od 83. Triganza), Temile (od 80. Zerafa), Shodiya (od 68. Toure). Klop: Gauci, Jimenez, Maciel, Zerafa, Camilleri, Toure, Triganza. Trener: Paul Zammitt.

Viktoria Plzen : Željezničar Sarajevo 4:3 (0:0)
Bate Borisov : Šahtjor Karaganda 0:1 (0:0)
Dinamo Tbilisi : Streymur 6:1 (2:1)
Šerif Tiraspol : Sutjeska Nikšić 1:1 (1:0)
Ekranas Panevezys : Hafnarfjördur 0:1 (0:1)
Fola Esch : Dinamo Zagreb 0:5 (0:0)
Steaua Bukarešta : Vardar Skopje 3:0 (3:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.