Šport > Nogomet
9 ogledov

NK Maribor: Verjamemo v nadaljevanje z Zahovičem

sport 09.04.11 Zlatko Zahovic, sportni direktor, nk maribor, nogomet, prva liga, Nik Rovan
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je podal odstopno izjavo, so potrdili iz Ljudskega vrta. Predsednik NK Maribor Drago Cotar je v uradni izjavi izrazil upanje, da bodo zgodbo z Zahovičem nadaljevali.

Zlatko Zahovič v nedeljo ni bil navzoč na pripravljalni tekmi Maribora proti Lokomotivi, ki so jo vijoličasti dobili z 2:0.

Mariborski spletni Večer piše, da naj bi bilo samo še vprašanje časa, kdaj bo tudi uradno potrjeno, da Zahovič, ki je v Mariboru od leta 2007, zapušča klub. Zahovič naj bi nepreklicen odstop podal direktorju kluba Bojanu Banu, piše športni časnik Ekipa.

"Problem je v meni. Ne v klubu, ne v sodelavcih, ne v navijačih. Človek se preprosto iztroši in potem te začne motiti vsaka malenkost, ki je prej nisi niti opazil. Začnejo te motiti majhne stvari, te najedajo. Izčrpan sem," je za Ekipo, ki je zgodaj zjutraj tudi objavila novico, povedal Zahovič.

"Da bi si premislil? Ne, zakaj le?"

"Nogomet živim intenzivno, zelo intenzivno in enkrat človeku pač zmanjka energije. Pregori. Zato mislim, da je to najboljša poteza. Bolje je tako, kot pa da zaradi morebitne nejevolje ali jeze trpijo odnosi v klubu. Moram biti pošten do drugih. Da bi si premislil? Ne, zakaj le? V nekaj dneh si je nemogoče povrniti energijo."

Zahovič je v Mariboru opravljal vlogo športnega direktorja, sredino vijoličastih pa je v začetku junija nepričakovano zapustil dolgoletni trener Darko Milanič, ki je odšel v graški Sturm. Klub je z Zahovičem na čelu hitro poiskal zamenjavo in se odločil za hrvaškega strokovnjaka Anteja Čačića.

Moštvo je v polnem treningu, nazadnje so se v Mariboru dogovarjali za velik prestop Roberta Berića. Pri tem se je sicer že nekaj časa zapletalo. Razlog odstopa za zdaj ni znan. Na vest o Zahovičevem odstopu so se odzvali tudi v NK Maribor − predsednik slovenskih prvakov Drago Cotar je v izjavi za javnost zapisal, da verjame, da bodo "skupaj nadaljevali zgodbo".

"Kot pri vsakem zmagovalcu pritiski puščajo posledice"

"Ob informacijah, ki so zaokrožile v javnosti o nepreklicnem odstopu Zlatka Zahoviča, predstavljamo stališče NK Maribor. Vloga športnega direktorja našega kluba je povezana z delom 24 ur dnevno in posledično velikimi pritiski na različnih straneh," je na klubski spletni strani (www.nkmaribor.com) sporočil Cotar.

"Kot pri vsakem zmagovalcu, kar Zlatko Zahovič nedvomno je, ti pritiski puščajo tudi posledice. Vsa leta odlično sodelujemo, nizajo se izjemni, za slovenske razmere skoraj neverjetni uspehi. Pri vsem tem je Zlatko Zahovič nepogrešljiv člen in verjamemo, da bomo skupaj nadaljevali našo zgodbo."

Skandiranje navijačev (vir: Vecer.com):

Komentarjev 2
  • sintesi 18:01 01.julij 2013.

    zahović, a on pobira žoge za golom.......pa saj bodo našli koga drugega

  • vico 15:56 01.julij 2013.

    sej prou ko ga j...je pac tko