Šport > Nogomet
66 ogledov

Ibriahimovićev prestop že dogovorjen

ibrahimović EPA
Kot kaže bo Zlatan Ibrahimović svojo kariero nadaljeval v Angliji.

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je po poročanju tujih medijev tik pred prestopom v angleški Manchester United. Podpis pogodbe je tako le še vprašanje časa, ugibanja o tem, kje bo švedski mojster okroglega usnja nadaljeval kariero, pa končana.

Ibrahimović ni skrival, da bi rad svojo kariero nadaljeval v klubu, kjer bo deloval portugalski nogometni trener Jose Mourinho. Slednji je trenersko mesto pri ManU prevzel prejšnji teden, zdaj pa se na Otok seli tudi Ibrahimović. Po poročanju današnje izdaje časnika Guardian in britanske televizijske postaje Sky je Ibrakadabra tik pred podpisom pogodbe.

Njegov agent Mino Raiola se je z Manchestrom že dogovoril za višino plače, Ibrahimović naj bi podpisal enoletno pogodbo. Šved bosansko-hrvaških korenin je bil po končani sezoni pri ekipi Paris St. Germain prost igralec, Mourinha pa pozna še iz skupnih časov pri milanskem Interju.

Preden bo pogodba uradna, naj bi si Ibrahimović želel še Mourinhovo zagotovilo, da bo imel pri rdečih vragih osrednjo vlogo. Ibrahimović je trenutno s švedsko reprezentanco na pripravah za bližnje evropsko prvenstvo v Franciji. Švedi se bodo na Euru v skupini E merili z Belgijo, Italijo in Irsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.