Šport > Nogomet
31 ogledov

"Igram enako kot Cristiano Ronaldo"

Bebe Žurnal24 main
Nekdanji član Manchester Uniteda Bebe pravi, da je njegova igra podobna tisti Cristiana Ronalda.

Tako Bebé kot Cristiano Ronaldo sta kot Portugalca zaigrala za Manchester United, velika večina ljudi pa je prepričana, da se tu podobnosti med njima končajo. A tako ne misli Tiago Manuel Dias Correia, ki je bolj znan pod nadimkom Bebé. 

Ta je na Old Trafford prišel poleti 2010, leto po odhodu Ronalda. Slednji je klub iz Manchestra zapustil za rekordno odškodnino in kot legenda rdečih vragov, Bebé pa je vknjižil le sedem nastopov. Sir Alex Ferguson je zanj Vitórii de Guimarães odštel deset milijonov evrov,Portugalec pa je nato večino časa prebil na posojah pri klubih Bešiktaš, Rio Ave in Pacos de Ferreira, mnogi pa ga smatrajo za najslabši nakup v zgodovini Uniteda. Njegova naslednja postaja je bila Benfica, trenutno je posojen španskemu prvoligašu Rayo Vallecanu.

V intervjuju za španski AS je Bebé na vprašanje o svojem idolu odgovoril: “Didier Drogba, a tudi Cristiano, ker je Portugalec. Na enak način tečeva, se gibljeva, imava enak način streljanja, je vsekakor eden izmed meni najljubših igralcev.”
 
Petindvajsetletnik je priznal, da je sprva mislil, da gre zgolj za šalo, ko je izvedel za zanimanje Uniteda. "Vse se je zgodilo zelo hitro, bil sem popolnoma presenečen. En dan normalno treniram, naslednji dan pa mi povedo, da bom podpisal petletno pogodbo Z Unitedom. Mislil sem, da gre za šalo. Na Old Traffordu nisem bil dolgo, vendar sem užival v vsakem trenutku. Bilo je noro! Igral sem z najboljšimi na svetu. Ni bilo lahko, a sem se navadil, poskušal sem se vklopiti. V Manchester sem prišel brez prave nogometne izobrazbe, imel sem le tisto, s čim sem se rodil: Talent, hitrost, moč ... A potreboval bi še nekaj več. Če bi kakšen velik klub kupil zdaj, bi bilo vse drugače.”
 
Nogometaš, ki je zbral šest nastopov za portugalsko mlado reprezentanco in je pri tem dosegel en zadetek, je imel sicer zelo težko otroštvo. Starši so ga zapustili, odrastel pa je v zavetišču za brezdomce.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.