Šport > Nogomet
18 ogledov

Iličić "kot mimo kegljev": še en evrogol za zmago

juventus pescara vučinić vidal
1/19
EPA
Fiorentina se je na fantastični tekmi v Firencah vrnila po dveh golih zaostanka in z igralcem manj vzela točko AC Milanu (2:2). Juventus je že v soboto doma z zmago nad zadnjo Pescaro naredil še en korak proti neizogibnemu scudettu (2:1). Josip Iličić je za Palermo še na drugi zaporedni tekmi zabil izvrsten gol, Sicilijanci pa so premagali Sampdorio (3:1).

Po fantastičnem zadetku proti AS Romi v prejšnjem kolu je bil slovenski reprezentant Josip Iličić v dresu Palerma spet "na delu". Iličić, ki je zaradi kazni izpustil zadnjo reprezentančno tekmo z Islandijo, je pri Sampdorii za vodstvo z 2:1 preigral celo serijo nasprotnikov in zadel z desne strani.

"Neverjetno delo Iličića, ki je preskakoval nasprotnike kot keglje, potem pa zadel z desne," so njegov zadetek pospremili pri popularnem športnem dnevniku La Gazzetta dello Sport. Iličić je tako uspel razžalostiti svojega italijanskega mentorja Delia Rossija, ki ga je v paketu z Arminom Bačinovićem leta 2010 pripeljal na Sicilijo.

Rossiju in njegovi ekipi so navijači Sampdorie po koncu obračuna namenili koncert žvižgov, medtem ko tudi nova zmaga Palerma ni dvignila iz rdeče cone. Rožnati so s 27 točkami ostali na 19. mestu, točkovno izenačeni z 18. Sieno in 17. Genoo, ki pa ima v dobrem še tekmo manj.

Iličićev šov na Marassiju

Gazzetta je tekmo v pristanišču opisala kot "Iličić show", čeprav kar težko verjamejo, da je trenerju Giuseppeju Sanninu po povratku v klub uspelo poživiti moštvo in doseči stoodstoten izkupiček na zadnjih dveh tekmah.

Iličić je bil pred svojim najljubšim trenerjem še posebej navdahnjen vse od začetka. V 23. minuti je pretekel pol igrišča in našel kapetana Fabrizia Miccolija, ki pa je zapravil darilo nekdanjega vezista Bonifike, Interblocka in Maribora.

Gostje so srečno povedli po prostem strelu, po katerem je odbito žogo vratarja v mrežo pospravil Steve von Bergen. V izenačenje je bil vpleten tudi drugi slovenski reprezentant na zelenici, Jasmin Kurtić, ki je po podaji iz kota zaspal in dovolil lahek zadetek Gianniju Munariju.

Drugi polčas je s svojim maestralnim golom odprl Iličić, ki je po preigravanju zabil fantastičen gol za vodstvo, kmalu za tem pa je Santiago García najvišje skočil po podaji Miccolija in dokončal delo. Domači navijači so se do konca tekme bolj kot podpiranju lastne ekipe posvetili žvižganju, po zmagi pa lahko Palermo spet vidi luč na koncu tunela in upa na obstanek, kar se je še nedolgo nazaj zdela znanstvena fantastika, dodajajo pri Gazzetti.

Super Viola z desetimi vzela točko Milanu

Bitka za tretje mesto in Ligo prvakov še ni dobila epiloga, potem ko je AC Milan pri Fiorentini zapravil vodstvo z dvema goloma in remiziral na stadionu Artemio Franchi. Toskanci so tako ohranili šest točk zaostanka za tretjimi rdeče-črnimi, ki so celoten drugi polčas igrali z igralcem več.

Ljajić Pizarro Fiorentina AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Na obračunu v sončnih Firancah je pred fantastično publiko pokalo na vse strani - glavni sodnik Paolo Tagliavento si je bes domačih nogometašev in navijačev nakopal proti koncu prvega polčasa, ko je po udarcu s komolcem v glavo Stephana El Shaarawyja izključil Nenada Tomovića.

Še pred izključitvijo srbskega branilca je Milan povedel z golom Riccarda Montoliva. Nekdanji član vijoličastih je na stud celotnega stadiona izkoristil eno mnogih napak Claudia Pizarra in matiral vratarja Emiliana Viviana.

Tagliavento zaznamoval zaključek tekme

Vivano je s fantastičnim posredovanjem rešil še višje vodstvo gostov po strelu El Shaarawyja z neposredne bližine, v drugem polčasu pa je Milan le izkoristil številčno prednost, ko je svoj prvi gol sezone po podaji Montoliva zabil Mathieu Flamini.

Nato pa se je začelo - po fantastičnem samostojnem prodoru Adema Ljajića in izsiljenem prekršku po rahlem dotiku Antonia Nocerina, je srbski reprezentant, ki še vedno noče peti himne, zanesljivo izvedel strel z bele točke in znižal rezultat.

Ni minilo še niti deset minut, ko je v kazenskem prostoru pod prekrškom Mattie De Sciglia padel še Juan Cuadrado in Tagliavento je domačim dosodil še drugo enajstmetrovko. Pred žogo se je postavil Pizarro, ki je skozi celotno tekmo navijače spravljal ob živce s svojo slabo predstavo, po rahlem oklevanju pa mu je le uspelo zatresti mrežo Christiana Abbiatija.

Razlog za nezadovoljstvo nad glavnim sodnikom je imel do konca tekme tudi Milan, saj poleg dveh enajstmetrovk nasprotnikom Tagliavento ni dosodil niti ene v njihovo korist. Ignazio Abate je po odrivanju kapetana Manuela Pasquala nekaj minut pred koncem rednega dela padel v kazenskem prostoru, a se Tagliavento, kot tudi v sodnikovem podaljšku, ko je po strelu Giampaola Pazzinija žoga v roko zadela Sebastiana Roncaglio, ni odzval.

Vučinić prinesel zmago Juventusu

Torinski Juventus je proti zadnjeuvrščeni Pescari dominiral skozi celotno tekmo, toda odpor gostov je Stara dama strla šele v končnici. Potem ko so zapravili številne priložnosti, so domači v 72. minuti hitro izvedli prosti strel, Arturo Vidal je stekel proti golu Delfinov, v kazenskem prostoru pa ga je zrušil Giuseppe Rizzo. Slednji je bil izključen, Mirko Vučinić pa je iz enajstmetrovke Torinčane popeljal v vodstvo.

Pet minut kasneje je bilo srečanje dokončno odločeno, ko je Črnogorec še enkrat zabil, tokrat iz neposredne bližine. Gostje so v 83. minuti dosegli gol priključka, vendar več od tega niso zmogli in tako se je Juve še utrdil na vodilni poziciji, Pescara je pa je že zelo blizu Serie B.

V obračunu Bologne in Torina smo videli remi. Moštvo iz Piemonta, pri katerem Valter Birsa ni igral zaradi poškodbe, je povedlo v prvem delu, toda domači, pri katerih je Rene Krhin igral do 82. minute, so pet minut pred koncem prišli do preobrata. Toda gostje so v 93. minuti zabili prek Rolanda Bianchija in domov zasluženo odnesli točko.

Italijanska liga, 31. kolo:

Juventus : Pescara 2:1 (0:0)
Vučinić (73/11m, 78); Cascione (83)
RK: Rizzo (72/Pescara)

Bologna : Torino 2:2 (0:1)
Kone (65), Guarente (86); Barreto (25), Bianchi (93)
Krhin (Bologna) je igral do 82. minute, Birsa (Torino) ni igral zaradi poškodbe.

Fiorentina : AC Milan 2:2 (0:1)
Ljajić (66/11-m), Pizarro (73/11-m); Montolivo (14), Flamini (62)
RK: Tomović (39/Fiorentina)

Catania : Cagliari 0:0

Udinese : Chievo 3:1 (2:1)
Di Natale (20, 25), Benatia (85); Papp (35)
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo.

Sampdoria : Palermo 1:3 (1:1)
Munari (43); Von Bergen (35), Iličić (50), García (56) 
Iličić je igral do 88. minute, Kurtić (oba Palermo) pa celo tekmo.

Siena : Parma 0:0

Napoli : Genoa 2:0 (2:0)
Pandev (18), Dzemaili (29)

Inter Milan : Atalanta 3:4 (1:0)
Rocchi (43), Alvarez 57, 61); Bonaventura (56), Denis (65/11m, 71, 77)
Samir Handanović (Inter) je igral celo tekmo.

AS Roma : Lazio 1:1 (0:1)
Totti (57/11m); Hernanes (16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.