Šport > Nogomet
26 ogledov

Iličić: Lepo je slišati aplavze

Josip Iličić EPA
Fiorentino imajo že po prvem kolu za hit prvenstva, toda slovenski reprezentant ne prehiteva zadev.

Josip Iličić je bil v tem prestopnem roku "z eno nogo in pol" že iz Fiorentine, toda tudi tokrat je, vsaj zaenkrat, ostal, navijači pa so mu znova ploskali, kar je bila vse od njegovega prihoda v Toskano prava redkost.

Njegova "sprava" z navijači se je sicer začela že v pretekli sezoni, ki jo je pod taktirko Vincenza Montelle sklenil v izjemnem strelskem slogu, v letošnji pa je očitno odnos že povsem prijateljski, potem ko je bil Iličić osrednja figura navdušujoče uvodne zmage v Serie A proti AC Milanu (2:0), ob kateri je prispeval tudi zadetek z najstrožje kazni.

"Aplavzi? Ko jih slišiš, je to res veliko zadovoljstvo. Če bomo presenečenje prvenstva? Prehitro je še delati tovrstne zaključke, moramo odigrati še veliko tekem in moramo ostati na tleh," je takoj po tekmi za Sky dejal Iličić.

Ekipa novega trenerja Paula Souse je rdeče-črne zadržala pri ničli tudi v kategoriji strelov v okvir gola in številni menijo, da bo poletna enajsterica (za vodstvo je v prvem polčasu zadel Marcos Alonso) portugalskega stratega pravi hit prvenstva.

Sousa je po tekmi povedal, da bi Iličić "moral ostati" v Toskani, zadovoljen pa je bil s sanjskim začetkom ligaške sezone. "Iličić je Fiorentinin, moral bi ostati," je dejal Sousa in dodal: "Želeli smo si takšne tekme, predstavljali smo si jo in sanjali, tako smo jo tudi pripravili."

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.