Šport > Nogomet
9 ogledov

Iličić: "Nazaj v Palermo z zmago"

"Najlepše se je vrniti v klub z nasmehom na obrazu, potem ko si premagal Italija Žurnal24 main
Josip Iličić je na reprezentančni zbor pred tekmo z Italijo (petek, 20:45) prišel s širokim nasmeškom, saj je njegov Palermo v zadnjem kolu Serie A ugnal vodilni Milan. Jojo gori od želje, da bi padli še Italijani.

Kakšni so bili v Italiji odmevi na skalp Milana?
To je bila za nas zelo pomembna tekma, kajti po petih porazih – kar se ni zgodilo še nikoli v zgodovini kluba – smo se vsi zavedali, da moramo dobiti tekmo. Presrečen sem, da je bila to ravno tekma z Milanom in pred reprezentančnim premorom.

Igrate na malce spremenjenem položaju, v vezni vrsti. Kako se počutite tam?
To je položaj, ki sem ga igral kot mladinec. Mislim, da sem se dobro odrezal. Imam večjo odgovornost, ker imam precej dela tudi v obrambi.

Niso se uresničila namigovanja, da pod novim trenerjem Cosmijem ne boste več član začetne enajsterice.
Bile so govorice, da sva z Arminom Bačinovićem igrala mogoče zaradi nekdanjega trenerja … S temi govoricami in zapisi v medijih se nisem obremenjeval. Dokazala sva, da lahko igrava pod taktirko vsakega.

Trije igralci Palerma (vratar Sirigu, branilec Balzaretti in vezist Nocerino) so tudi v kadru italijanske reprezentance. Ste si izmenjali kake zbadljivke?

Ja, šalili smo se v smislu: 'Pustite nam, da zmagamo'.

Kdo komu?
Italijani nam, saj so prepričani, da bomo tako ali tako premagali Srbe. Jaz sem se temu le nasmehnil. Zavedajo se, kako smo kakovostni, in zato se bodo na začetku morda malo povlekli v obrambo in čakali na naše napake. Vseeno menim, da smo dovolj kvalitetni, da zmagamo.

Kdo od omenjenih Palermčanov v reprezentanci je najbližje prvi postavi?
Menim, da Balzaretti, ki pa je bil nekoliko bolan.

Bi s posebnim veseljem zabili zadetek Italijanom?
Poglejte, najpomembnejša je zmaga. Najlepše se je vrniti v klub z nasmehom na obrazu, potem ko si premagal Italijane. To si najbolj želim.

Da bi nato vi lahko rekli: "Hvala, ker ste nam pustili …"

Da. (smeh)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.