Šport > Nogomet
21 ogledov

Iličić: "To je moj najlepši dan"

Iličić Lodi Alvarez Palermo Catania derbi Serie A Italija prvenstvo liga EPA
Slovenski reprezentant Josip Iličić je z dvema goloma na sicilijanskem derbiju proti Catanii napovedal, da bi to lahko bila njegova sezona pri Palermu. Pohval trenerja Giana Piera Gasperinija pa ni dobil le Kranjčan, temveč tudi njegov soigralec Jasmin Kurtić, ki bi po mnenju Gasperinija lahko postal velik nogometaš.

Navijači Palerma so že nekajkrat izgubili potrpljenje, v letošnji sezoni pa bodo očitno le dočakali tistega Josipa Iličića, kot so ga lahko na dveh evropskih tekmah spoznali še v dresu Maribora. Navdihnjenega, igrivega in predvsem učinkovitega.

• Iličić z "dvojčkom" odločil derbi Sicilije

Velikokrat nerazumljeni umetnik je v soboto zvečer z dvema goloma odločil derbi proti Catanii, ki na mafijskem otoku seveda šteje dvojno, po zadnjih slabih sezonah rožnatih, ko so jih njihovi večni rivali premagovali na medsebojnih obračunih, morda celo trojno. Iličić je za zmago zabil dva gola, sploh drugi pa je bil po prodoru s sredine igrišča prava mojstrovina.

"To je moj najlepši dan, zmagali smo na derbiju, ki veliko pomeni nam in našim navijačem," je po tekmi med direktnim vklopom za TV-program Sky Italia dejal Iličić. Kranjčan je po mukotrpnem privajanju na novo državo več kot očitno začel osvajati tudi tisto najbolj pomembno - jezik. Italijanske kolege je zanimalo tudi, kje za vraga se je skrival do sedaj.

Navdušen tudi Pastore

"Kje sem bil do sedaj? Imel sem veliko priložnosti v letošnji sezoni, ampak pomembno je, da sem danes zabil dva gola," je dejal Iličić, ki je moral odgovoriti tudi na vprašanje, če se počuti sposobnega prevzeti breme Javierja Pastoreja. "Gotovo je bil Javier izvrsten igralec. Mi smo danes dobili derbi, kar je zelo pomemben rezultat. Vesel sem, da sem lahko prispeval z 'doppieto'."

Pastore, ki si zdaj kruh služi pri nesramno bogatem Paris Saint-Germainu, je svojim nekdanjim soigralcem čestital prek Twitterja: "PALERMO je bil nocoj izjemen!!!!!! Bravo fantje ... Čestitke vsem. FORZA PALERMO vedno."

Miccoli Palermo Catania derbi Serie A Italija prvenstvo liga | Avtor: EPA EPA

Gasperini: "Slovenska reprezentanca ga izčrpa"

Razumljivo zadovoljen je bil tudi trener Gian Piero Gasperini, ki mu pod vročeglavim predsednikom Mauriziem Zamparinijem tako kot njegovim n-tim predhodnikom ni lahko. Z zmago nad Catanio so se rožnati končno oddaljili od bitke za obstanek.

"Moram reči, da sem bil z Iličićem vedno zadovoljen. Je čustven fant, na igrišču pa kdaj daje vtis apatičnega. Vse tekme je odigral dobro, lahko pa bi zabil veliko več golov. Je fant, ki mu vsi želijo najboljše," je Kranjčana pohvalil bivši trener Interja.

"Ta dva gola mu bosta dala veliko samozavesti. Ko zabije, ga začnejo tudi ceniti. Ni res, da ne trenira dobro. Povsem nasprotno - trenira zelo dobro, čeprav ga slovenska reprezentanca kdaj izčrpa in se vrne malce utrujen, a ima veliko želje po izboljšanju."

"Kurtić bi lahko bil velik igralec"

Gasperini, ki je strelca vodilnega gola Fabrizia Miccolija ob jubilejnem stotem ligaškem zadetku povabil na večerjo, je izpostavil tudi učinek Jasmina Kurtića. Nekdanjemu članu Gorice napoveduje lepo prihodnost:

"Kurtić je odigral taktično zelo inteligentno tekmo. Ima fizične in tehnične danosti, s katerimi bi lahko postal velik nogometaš. Raste iz tekmo v tekmo, moram ga le pustiti igrati."