Šport > Nogomet
26 ogledov

Iličić za 10 milijonov v Fiorentino

Iličić Flamini Palermo AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Italijanski mediji poročajo, da je Josip Iličić že na poti v Firence, kjer bo podpisal štiriletno pogodbo s Fiorentino.

Italijanski Palermo je po izpadu v Serie B ostal brez prvega strelca ekipe. Po poročanju italijanskih medijev je Josip Iličić, ki je pred časom izrazil naklonjenost do Fiorentine, že na poti v Firence, kjer bo podpisal štirilento pogodbo.

Vijoličasti iz Firenc so za slovenskega reprezentanta odšteli 10 milijonov evrov, čeprav je direktor Palerma Giorgio Perinetti pred nekaj tedni zatrdil, da Iličića ne bodo prodali pod 15 milijonov.

Zaslužil bo do 1,3 milijona na sezono

Ekipi sta se Iličića pogajali kar nekaj časa, saj lastnik Palerma Maurizio Zamparini ni bil pripravljen pristati na manj kot 12 milijonov evrov, medtem ko je Fiorentina vztrajala pri devetih. Na koncu so se dogovorili za osem milijonov glavnine in dva milijona bonusa.

Iličić naj bi v Firencah zaslužil od 800 tisoč do 1,3 milijona evrov na leto. Gazzetta dello Sport poroča, da bo Iličić v ponedeljek opravil zdravniške preglede in uradno podpisal pogodbo z novimi delodajalci, ki so pred tem v svoje vrste že pripeljali tudi Joaquina in Maria Gomeza.

Fiorentina je v minuli sezoni zasedla četrto mesto v Serie A in si priigrala nastop v evropski ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.