Šport > Nogomet
2166 ogledov

"Imam možganske krvavitve in ne morem govoriti"

Nikola Ninković Instagram
Napadalni vezist italijanskega drugoligaša Ascolija, ki se je hudo poškodoval v prometni nesreči, je imel veliko srečo, da je sploh preživel.

Nikola Ninković, nekdanji član Partizana in mlade reprezentance Srbije, je bil pred nekaj dnevi udeležen v hudo prometno nesrečo, ko je med vračanjem iz Srbije v Italijo na Hrvaškem s svojim porschejem silovito trčil v zadek tovornjaka.

Nogometaš je nesrečo preživel, a utrpel grozljive telesne poškodbe. Podrobnosti svojega zdravstvenega stanja je v pisnem odgovoru zaupal novinarjem srbskega Informerja. Pisno zato, ker zaradi hude poškodbe jezika še vedno ne more govoriti.

"Imam možganske krvavitve in ne morem govoriti, ker so mi jezik komaj rešili pred amputacijo. Usta me zelo bolijo, zato še nekaj časa ne bom mogel spregovoriti. Ostalo je bolj ali manj v redu," je zapisal Ninković, ki so ga v soboto prepeljali v Beograd.

Nikola Ninković | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Glede na silovitost trka, v katerem je zmaličilo njegov osebni avtomobil, jo je 26-letnik še dobro odnesel. "Možganske krvavitve bodo sčasoma izginile. Za zdaj ne morem veliko hoditi, vstanem samo takrat, ko moramo v kopalnico. Roke so, hvala bogu, v redu."

"Sem pod vplivom močnih zdravil, zato po pravici povem, da se ne spomnim veliko. Pravzaprav se sploh še ne zavedam, kaj se mi je zgodilo. Hvala vsem ljudem za podporo. Hvala tudi prijateljem, ki so priskočili na pomoč moji družini. Hvala iz srca," je sporočil Ninković.

Letošnja sezona je zanj končana, vendar bo naredil vse, da se čim prej vrne na igrišča. "Po napovedih zdravnikov bi se morda lahko vrnil na treninge, ne pa tudi na tekme. Upam, da se motijo. Morda bi lahko igral z zaščitno čelado. V stiku sem z ekipo, kjer razumejo mojo situacijo. Poklicali so me vsi nekdanji trenerji in veliko soigralcev. Hvala vsem, res ste me razveselili," je sklenil nogometaš.

Nikola Ninković | Avtor: Profimedia Profimedia

"

Komentarjev 1
  • maresem 16:11 28.oktober 2020.

    Ne, fake news, to je covid, ki ti hara po glavi