Šport > Nogomet
15 ogledov

Inter do finala, a brez Sneijderja!

Javier Zanetti Maicon gol zadetek slavje veselje proslavljanje proslava
1/11
Žurnal24 main
Aktualni evropski prvak Inter Milano je v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva brez težav ugnal južnokorejski Seongnam (3:0). Gole Stankovića, Zanettija in Milita pokvarila poškodba Sneijderja.

Zmago milanskega Interja v polfinalu Svetovnega klubskega prvenstva je začel že v tretji minuti tlakovati Dejan Stanković, ki je spretno izkoristil prostor na robu kazenskega prostora in matiral korejskega vratarja s strelom v daljši kot. Toda praktično v istem napadu se je poškodoval tudi motor ekipe Wesley Sneijder in že po manj kot petih minutah odšel na klop.

Nerazzurri niso briljirali, toda z učinkovitostjo so spet spomnili na "stare dobre čase." Kdo bi jih bolje poosebljal kot zimzeleni kapetan Javier Zanetti, ki je po fantastični dvojni podaji z Diegom Militom še pred polčasom povišal na 2:0. Med strelce se je v nadaljevanju vpisal tudi Milito, sicer šele četrtič letos, ter pripravil finalni zmenek z afriško senzacijo Mazembejem.

Svetovno klubsko prvenstvo, polfinale:

Seongnam Ilhwa (J. Kor) : Inter Milano (Ita) 0:3 (0:2)
Stanković (3), Zanetti (32), Milito (73)

Za peto mesto:
Pachuca
(Meh) : Al-Wahda (ZAE) 6:4* (2:2, 0:1)
Cvitanich (82, 89); Matar (44), Al-Hammadi (77)
RK: Al-Kamali (72/Wahda)
Benitez (Pachuca) je v 73. minuti zapravil enajstmetrovko.
* - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.