Šport > Nogomet
196 ogledov

Inter po preobratu na vrh, dramatična Genoa lovi rešitev

Inter Epa
Odigrani sta bili uvodni tekmi 36. kola elitne italijanske nogometne lige.

Nogometaši milanskega Interja so se z zmago nad Empolijem (4:2) znova vsaj začasno prebili na sam vrh lestvice. Inter, pri katerem je Samir Handanović branil celo tekmo, in Empoli, pri katerem Petar Stojanović ni igral zaradi izključitve na prejšnji tekmi, Leo Štulac pa je igral do 69. minute, sta v prvem polčasu dosegla vsak po dva gola.

Andrea Pinamonti v peti in Kristjan Asllani v 28. minuti sta gostom priigrala vodstvo z 2:0, toda Milančani so še pred koncem prvega dela izid poravnali po avtogolu Simoneja Romagnolija v 40. in zadetku Lautara Martíneza v 45. minuti. Argentinski napadalec je domači zasedbi priigral vodstvo v 64. minuti, končni izid pa je v sodniškem dodatku postavil Alexis Sánchez. Inter ima zdaj 78 točk, točko manj in tekmo manj pa ima do tega kola vodilni AC Milan.

FC Koper PLT Šport Koper z zmago vrši pritisk na Maribor

Mimmo Criscito Genoa Juve | Avtor: Epa Epa

Danes je bil še obračun Genoe, ki mrzlično išče obstanek, in Juventusa, ki si je že zagotovil igranje v Ligi prvakov v prihodnji sezoni. Genovčani so zmagali (2:1). Staro damo je v 48. minuti v vodstvo popeljal Paulo Dybala, Albert Gudmundsson v 87. in Domenico Criscito v 95. minuti z bele pike pa sta Genoi prinesla zmago, ki jo ohranja v boju za obstanek. Trenutno je 18., za Salernitano Vida Belca, ki je na "rešilnem" 17. mestu, zaostaja za točko, a ima slednja tekmo v dobrem.

Sicer pa je že jasno, da bosta v novi sezoni med elito igrala Lecce Žana Majerja (ta je tudi dosegel edini gol na današnji drugoligaški tekmi s Pordenonejem) in Cremonese, ki se vrača po 26 letih. Pisa in Monza bosta igrali v polfinalu za preboj v prvo ligo, v četrtfinalu pa se bodo merili Brescia, Ascoli Aljaža Tavčarja, Benevento, matični klub Dejana Vokića, ki je s Pordenonejem izpadel v tretjo ligo, in Perugia.

Serie A, 36. kolo:

Inter - Empoli 4:2 (2:2)
Genoa - Juventus 2:1 (0:0)

SOBOTA:
Torino - Napoli
Sassuolo - Udinese
Lazio - Sampdoria

NEDELJA:
Spezia - Atalanta
Venezia - Bologna
Salernitana - Cagliari
Hellas Verona - AC Milan

PONEDELJEK:
Fiorentina - AS Roma

LESTVICA:
1. Inter 78 (+1)
2. AC Milan 77
3. Napoli 70
4. Juventus 69 (+1)
5. AS Roma 59
6. Lazio 59
7. Fiorentina 56
...
17. Salernitana 29
18. Genoa 28 (+1)
19. Cagliari 28
20. Venezia 22

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.