Šport > Nogomet
161 ogledov

Boj za naslov še naprej povsem odprt

Maribor - Koper twitter NK Maribor
Nogometaši Maribora in Kopra so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Maribor in Koper sta edini ekipi, ki se še borita za naslov slovenskega prvaka, po njuni medsebojni tekmi v Mariboru pa se položaj na lestvici ni spremenil. Ekipi sta se razšli z neodločenim izidom, Mariborčani so obdržali prednost ene točke, o prvaku pa bodo odločali zadnji trije krogi.

Ekipi sta pokazali všečno predstavo, obe sta pokazali željo po napadih, a ne za vsako ceno, tako da sta bili tudi obrambi zelo zbrani. Gostitelji so bili nekoliko bolj konkretni, imeli več lepših priložnosti, a posebej učinkoviti niso bili.

Prva manjša priložnost se je Đorđeju Ivanoviću ponudila že po 15 sekundah, a je z glavo iz težkega položaja streljal mimo gola. V deseti minuti je Martin Milec z desne strani poslal žogo v sredino, Rok Kronaveter je z glavo lepo zaposlil Ognjena Mudrinskega, ta pa je z volejem streljal mimo vrat.

Kar srbskemu napadalcu ni uspelo takrat, mu je v 26. minuti, ko je veliko delo opravil Jan Repas, njegovo podajo pa je Srb znal izkoristiti.

Koper v prvem polčasu ni bil nevaren, svojo edino priložnost, ki se mu je ponudila srečno, pa je v 35. minuti izkoristil. Lamin Colley je preigraval v kazenskem prostoru domačih, streljal, žoga pa se je srečno odbila do Bedeja Osujija, ki je odlično reagiral in poslal žogo v mrežo.

Mudrinski je zapravil tudi prvo priložnost drugega dela, ko mu je strel blokiral Ivan Novoselac, se pa je zatem zbudil tudi Koper. Izvedel je nekaj nevarnih napadov, dva izmed njih sta neuspešno zaključila Osuji in Andrej Kotnik. Na drugi strani se je nekajkrat izkazal vratar Adnan Golubović.

Ta je zagotovo najzaslužnejši, da se njegova ekipa na Obalo vrača s točko, predvsem zaradi obrambe v 78. minuti, ko bi lahko tri točke Mariboru prinesel Nino Žugelj. Ta je prišel sam pred Golubovića, a je slednji dobil medsebojni dvoboj ena na ena. Pozneje je bil koprski vratar na mestu tudi po strelih Milca in Nemanje Mitrovića.

V naslednjem krogu bo Koper gostil sežanski Tabor, Maribor pa bo gostoval pri Bravu.

NK Celje : NŠ Mura 1. SNL Šport Mura preskočila Olimpijo, Celjani besneli ob sodniških odločitvah

Kalcer Radomlje ostaja med elito

V obračunu ekip z dna lestvice so nogometaši iz Sežane lovili rešilne točke, zmaga bi jih še približala današnjim tekmecem na -4, ob porazu pa bi bila razlika med moštvoma deset točk, kar bi pomenilo tudi matematično potrditev rešilnega osmega mesta za Radomlje. Na koncu so si gostje zanje srečen razplet priigrali prav v zadnjem napadu na tekmi.

Začetek je sicer pripadel domačim, ki so si pripravili nekaj polpriložnosti. Tabor bi lahko tako povedel v 10. minuti, saj je vratar gostov Emil Velić slabo posredoval in zgrešil žogo, toda strelu Denisa Kouaoja je bil zaustavljen na golovi črti.

Že tri minute pozneje pa je napako, še večjo, naredil tudi domači vratar Jan Koprivc. Pri izbijanju žoge jo je namreč podal neposredno na nogo Tomislavu Mrkonjiću, ta pa je to izkoristil, domačega vratarja spretno preigral in iz bližine nato zadel za vodstvo gostov z 1:0.

Za domače je bil v 20. minuti nevaren Louis Bongongui, a je bil na pravem mestu vratar Velić. Na drugi stani pa je v 30. minuti Kalcer spet nevarno zapretil in bil blizu povišanja vodstva, toda žoga je po nevarnem strelu Sandija Nuhanovića zletela tik ob desni vratnici.

V nadaljevanju tekme so bili nekoliko aktivnejši domači, Bongonguija so v prodoru gostje ustavili s prekrškom, potem pa so v 59. minuti igralci iz Sežane izenačili.

Po kotu je podajo nekaj metrov od vrat sprejel Til Mavretič ter žogo spretno s peto preusmeril proti vratom, tako da je presenetila gostujoče branilce in tudi vratarja Velića in končala v mreži.

Ekipi sta imeli nato še po eno veliko priložnost za spremembo izida. Najprej je za Radomlje Gedeon Guzuna v 78. minuti po lepem prodoru in preigravanju v kazenskem prostoru s kakšnih osmih metrov zadel vratnico, v izdihljajih rednega dela pa je pri domačih Mateo Monjac po kotu neposredno meril na vrata, a je bil vratar Velić dovolj pozoren in je žogo odbil.

Ko je že kazalo, da bo ostalo pri 1:1, pa so domači, ki so vse stavili v napad, izgubili žogo, v protinapad je povsem osamljen pobegnil Guzina in matiral Koprivca za 2:1.
 

Prva liga Telemach, 33. kolo:

Celje : Mura  1:3 (1:0)
Šporn 8.; Daku 54., Bobičanec 74., Horvat 96./11-m

Tabor Sežana : Kalcer Radomlje  1:2 (0:1)
Mavretič 59.; Mrkonjić 13., Guzina 94.

Maribor : Koper  1:1 (1:1)
Mudrinski 27.; Osuji 35.

Nedelja: 
Domžale - Aluminij
Olimpija - Bravo

Lestvica:
 1. Maribor             33  19   7   7  50:32  64
 2. Koper               33  18   9   6  52:35  63
 3. Mura                33  14  11   8  50:43  53
 4. Olimpija Ljubljana  32  15   7  10  44:33  52
 5. Bravo               32  11   9  12  29:31  42
 6. Celje               33  12   5  16  44:45  41
 7. Domžale             32  10  10  12  39:38  40
 8. Kalcer Radomlje     33  10   9  14  39:47  39
 9. CB24 Tabor Sežana   33   7   8  18  28:37  29
10. Aluminij            32   4  11  17  27:61  23
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice