Šport > Nogomet
212 ogledov

Na vrhu le še točka razlike, Olimpija po zmagi na -8

Senijad Ibričić Profimedia
Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:1 (0:0). Z zmago so se Primorci povsem približali Mariboru.

Tako Domžale kot Koper sredi tedna čaka polfinale pokala. Pri Domžalah so si zato, ob praktično izgubljenem boju za evropska mesta v ligi, privoščili nekaj sprememb v začetni postavi, medtem ko je Koper še v lovu za prvaka, tako da je trener Zoran Zeljković začel z bolj ali manj udarno zasedbo.

Na koncu so se veselili Primorci, ki so četrtič zapovrstjo zmagali in niz neporaženosti podaljšali na sedem tekem, obenem pa se vodilnemu Mariboru približali zgolj na točko. 

Kaheem Parris je bil prvi na tekmi, ki je zapravil veliko priložnost, ko je po prodoru po desni prišel do strela in žogo poslal malo mimo nasprotne vratnice. Isti igralec je poskusil tudi v 20. minuti, na mestu pa je bil vratar Klemen Mihelak, ki je v vratih dobil priložnost namesto Ajdina Mulalića.

V 30. minuti pa so zagrozili tudi Domžalčani, saj je Žiga Repas zadel vratnico z 12, 13 metrov. So bili pa v celoti gledano v prvem polčasu konkretnejši Primorci, ki so znova prišli do strela v 42. in 43. minuti, obakrat je poskusil Andrej Kotnik, prvič je strel branil Mihelak, drugič pa je žogo z glavo poslal čez gol.

V 47. minuti je Koprčane v vodstvo povedel Lamin Colley, ki je zadel na svoji tretji zaporedni tekmi in devetič v sezoni, potem ko je Mihelaka ugnal iz bližine. Domžalski vratar je moral posredovati še v 54. minuti po poskusu Ivana Novoselca.

V 61. minuti je še tretjič na tekmi zgrešil Kotnik, pet minut pozneje pa so domači ostali z igralcem manj, ko je kot zadnji mož obrambe Colleyja zrušil Gaber Dobrovoljc in po pregledu posnetka dobil rdeči karton.

Colley je zatem zagrozil v 78. minuti, toda spet je svoje delo dobro opravil Mihelak, tako kot v sodniškem dodatku na drugi strani Adnan Golubović po strelu Slobodana Vuka z glavo.

Celjani z zmago prehiteli Domžale

Celjani so z 2:0 premagali Bravo in tako prišli do zmage, ki jih je dvignila na šesto mesto, pri tem pa je še pomembneje to, da so v vse varnejših vodah, kar zadeva boj za obstanek. Izbranci Simona Rožmana so malo izboljšali tudi statistiko z zadnjih tekem proti Bravu, ki je pred tem dobil pet od zadnjih šestih medsebojnih tekem.

Tako Celjani kot Bravo, ta je na petem mestu, bodo sredi tedna igrali tudi v polfinalu pokala, prvi bodo na Bonifiki igrali proti Kopru, drugi pa bodo gostili Domžale.

Po dokaj mirnem uvodu so Celjani, ki so bili sicer boljši tekmec, povedli v 23. minuti, ko je Ivan Majevski poslal hitro žogo za hrbet gostujoče obrambe do Esterja Soklerja, ki je nato preigral še vratarja Matijo Orbanića in zadel za 1:0. Gostitelji so prednost podvojili v 42. minuti, potem ko je podajo Matica Vrbanca iz desnega kota z glavo unovčil David Zec.

Dejan Grabić je ob polčasu opravil tri menjave in poskušal rešiti, kar se je rešiti dalo za Bravo, pozneje hitro opravil še eno, toda Ljubljančanom ni steklo po željah.

Celjani so bolj ali manj brez težav nadzirali dogajanje, ob tem pa je v 66. minuti znova po kotu do strela z glavo prišel Zec, a bil tokrat malce premalo natančen. Pozneje je malce podjetneje zaigral tudi Bravo, toda v 73. minuti so spet streljali domači prek Jona Šporna, a Orbanić ni imel veliko težav.

Minimalna zmaga Olimpije

Olimpija je po porazu na velikem derbiju v Ljudskem vrtu tokrat gostila Kraševce, ki nujno potrebujejo točke v boju za obstanek. Slednji so v prvem polčasu dobro nevtralizirali sicer počasno igro domače vrste, ki je znova v svojih vrstah pozdravila Mustafo Nukića, v drugem pa jih je točkovnega izkupička stala izgubljena žoga na sredini igrišča in zadetek omenjenega Nukića. Olimpija tako ostaja trdno na tretjem mestu, Tabor pa je deveti s štirimi točkami zaostanka za osmouvrščenimi Radomljami.

Mustafa Nukić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ljubljančani so podjetneje začeli, prvič pa je resneje tekmečeva vrata ogrozil Mario Kvesić, ko je z roba kazenskega prostora za malo zgrešil cilj. Sicer pa posebnih priložnosti ob dokaj počasni igri domačih ni bilo, gosti so tako brez posebnih težav preprečevali potencialno nevarne akcije. V 42. minuti pa so prvič v okvir vrat streljali gostje, od daleč je poskusil Til Mavretič, Ivan Banić pa je bil na pravem mestu.

V drugem polčasu je Banić moral posredovati po prostem strelu Matea Monjaca v 54. minuti, Olimpiji pa še naprej ni uspelo vzpostaviti konkretne igre. Kljub temu pa je takoj zatem Tabor na sredini izgubil žogo, Nukić je stekel v prazen prostor, dobil žogo in z leve strani matiral Jana Koprivca.

Trener gostov Dušan Kosić je nato z menjavami poskusil preobrniti potek tekme, v 72. minuti pa bi lahko Ivan Prtajin odločil tekmo, a je zgrešil žogo v bližini gola. Pozneje je Tabor le prevzel pobudo, poskušal napadati, vendar so domači dobro opravljali svoje obrambne naloge. Na drugi strani je Timi Max Elšnik v 90. minuti prišel do odprtega strela, Koprivec pa je žogo odbil v kot.

 

Prva liga Telemach, 31. kolo:

Maribor : Kalcer Radomlje  0:0

Domžale : Koper  0:1 (0:0)
Colley 47.

Celje : Bravo  2:0 (2:0)
Sokler 23., Zec 42.

Olimpija : Tabor Sežana  1:0 (0:0)
Nukić 56.

Ponedeljek:
Mura - Aluminij

Lestvica:
 1. Maribor             31  18   6   7  47:30  60
 2. Koper               31  17   8   6  50:34  59
 3. Olimpija Ljubljana  31  15   7   9  44:32  52
 4. Mura                30  12  11   7  42:39  47
 5. Bravo               31  11   9  11  29:29  42
 6. Celje               31  11   5  15  37:42  38
 7. Domžale             31   9  10  12  37:38  37
 8. Kalcer Radomlje     31   8   9  14  34:44  33
 9. CB24 Tabor Sežana   31   7   8  16  26:33  29
10. Aluminij            30   4  11  15  27:52  23
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice