Šport > Nogomet
1653 ogledov

Tako so se pri Olimpiji odzvali na početje Green Dragons

Green dragons Profimedia Bakle na navijaški tribuni.
Pri Olimpiji so obsodili ravnanje nekaterih svojih navijačev.

Na derbiju v Ljudskem vrtu, Maribor je Olimpijo premagal z 1:0, je prišlo do navijaških incidentov. Kot so danes sporočili iz mariborske policijske uprave, so imeli policisti precej dela, eden od policistov pa je z lažjimi poškodbami končal v bolnišnici.

Med kršitvami obeh skupin organiziranih navijačev, po ocenah policije si je tekmo ogledalo 500 mariborskih Viol ter 300 ljubljanskih navijačev Green Dragons, so izpostavili plačilne naloge za deseterico kršiteljev, zoper enega pa so podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Zaradi neustreznega zagotavljanja ukrepov na javni prireditvi bodo na policiji organizatorju tekme izdali odločbo o prekršku v hitrem postopku.

Na policiji so kot najhujši izgred izpostavili napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Neposredno po koncu tekme je eden od navijačev vrgel panel prenosne kovinske ograje v policista posebne policijske enote ter ga ob tem lažje telesno poškodoval. Policista so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, osumljenca pa so prijeli in pridržali ter ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, so sporočili iz mariborske policije.

MAribor - Olimpija Maribor - Olimpija Šport Veliki derbi že odgovoril na precej vprašanj

V ljubljanskem klubu so neljube dogodke obsodili. "Na 148. večnem derbiju so se zgodile stvari, ki jih v Nogometnem klubu Olimpija Ljubljana nikakor ne odobravamo. Še več. Najstrožje jih obsojamo. Da jih obžalujemo, je kristalno jasno. Da se za vse, kar se je zgodilo, globoko opravičujemo, je naša dolžnost," so zapisali Ljubljančani in dodali, da so nekateri posamezniki močno prestopili vse meje dopustnega in navsezadnje okusnega. "S svojim neprimernim, celo nezaslišanim obnašanjem so vrgli velikansko črno piko na celoten klub."

"Ko je resno ogroženo človeško zdravje, je črta dopustnega krepko prestopljena. In ni ga izgovora, s katerim bi se to dalo opravičiti. Ni ga. In pika," so še sporočili pri Olimpiji.

"Tokrat je bila črta dopustnega še kako prestopljena. In to nas žalosti neprimerno bolj od rezultata," so dodali in nadaljevali: "Naše stališče je kristalno jasno. Kar se je zgodilo, je nedopustno in vredno brezkompromisnega obsojanja. Zato tudi ... Obžalujemo. Obsojamo. In se opravičujemo. Slednje še zlasti velja za poškodovanega policista, ki mu Nogometni klub Olimpija Ljubljana iz dna srca želi kar najhitrejše okrevanje."

Komentarjev 2
  • munja 21:25 10.april 2022.

    Zakaj razgrajačem za vedno ne prepovejo vstopa?? Nič ne pomaga opravičevanje, lahko bi prišlo do katastrofe.

  • pesnik51 21:07 10.april 2022.

    mambo jambo .. krneki so napisal - itak, da podpirajo huliganstvo .. do prve naslednje tekme - zapomnite si ..