Šport > Nogomet
256 ogledov

Maribor se je izognil velikemu zdrsu, junak zimzeleni Tavares

Marcos Tavares twitter NK Maribor
Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 32. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).

V Sežani sta se srečali ekipi z različnima ciljema. Domači, katerih trener Dušan Kosić je praznoval 51. rojstni dan, so iskali točke v boju za obstanek, gosti pa v boju za prvaka. Pri obojih je manjkalo nekaj igralcev, posebej pri Kraševcih, kjer med drugimi ni bilo Klemna Nemaniča, Vida Kodermana, Mihaela Briškija in Fahda Ndzengueja. Pri gostih pa se je po poškodbi vrnil Ognjen Mudrinski.

Bolj zadovoljni po tekmi so bili v mariborskem taboru, odločilen gol je prispeval izkušeni Marcos Tavares. Mariborčani imajo vsaj začasno na vrhu spet štiri točke prednosti pred Koprom, Tabor pa na predzadnjem mestu za osmouvrščenimi Radomljami za zdaj zaostaja za štiri točke.

Kraševci so hitro nekajkrat opozorili nase, med drugim Rodrigue Bongongui v šesti minuti, ko mu ni uspelo dobro streljati iz bližine. V deseti minuti pa so bili blizu vodstvu Mariborčani, ko je streljal Aljaž Antolin s približno enajstih metrov in zadel prečko.

Le minuto zatem pa je Antoine Makoumbou zakrivil enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru podrl Bongonguija, z bele točke pa je v 13. minuti nato zadel Dino Stančič. To je bil njegov deseti gol v sezoni. Pri tem pa se je poškodoval še mariborski vratar Ažbe Jug (nepremagan je bil 417 minut), ki ga je zamenjal Menno Alexander Bergsen.

V 18. minuti je prvič nase opozoril tudi povratnik v mariborski napad Mudrinski, čigar strel je Jan Koprivec izvrstno obranil, a se je zdelo, da je bil prvi strelec lige tudi v prepovedanem položaju. Deset minut pozneje je v kazenskem prostoru do strela lepo prišel Martin Milec, toda malce z desne zadel nasprotno vratnico. V 36. minuti pa se je znova zatresel okvir sežanskega gola, takrat je prečko z desetih metrov zadel Mudrinski.

V 52. minuti so le centimetri Đorđeja Ivanovića ločili od "evrogola", ko je sprožil z roba kazenskega prostora z desne strani in zadel oddaljeno vratnico. Tako se je že četrtič na tekmi zatresel okvir domačih vrat. Dve minuti pozneje pa se je zatresla tudi mreža sežanske ekipe, ko je z desne strani kazenskega prostora z nizkim diagonalnim strelom zadel Rok Kronaveter.

Isti igralec je v 60. minuti le za malo zgrešil cilj s prostega strela z 19 metrov, malce za njim je bil nenatančen še Jan Repas, na drugi strani pa je Bongongui v 70. minuti streljal v kazenskem prostoru, toda Bergsen je bil na pravem mestu. Tri minute zatem pa je takoj po vstopu v igro Mariborčane v vodstvo popeljal Tavares, ko je iz bližine dosegel svoj rekordni 159. zadetek v slovenski prvi ligi.

Pozneje je sprva Erik Salkić dobil rdeči karton zaradi igre z roko, a je sodnik po pregledu posnetka odločitev spremenil. V končnici tekme sta si ekipi priigrali še nekaj polpriložnosti, toda Štajerci so vendarle brez posebnih težav zadržali prednost.

Mura ostaja četrta

Radomljani so vse bližje obstanku v ligi, saj so z zmago s 3:2 proti branilcu naslova Muri zdaj že sedem točk pred predzadnjim Taborom. Na drugi strani je Mura zapravila priložnost, da vsaj začasno skoči na želeno tretje mesto, ki zagotovo prinaša nastope v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni.

Sobočani so bili v 13. minuti blizu vodilnemu zadetku, ko je Mihael Klepač sprožil z leve strani kazenskega prostora in zadel prečko. Toda pet minut pozneje so domači povedli, svoj šesti gol sezone je dosegel Ivan Šarić, potem ko je po podaji Vicka Ševelja z leve strani prišel pred svojega čuvaja Amarja Beganovića in z glavo matiral Marka Zalokarja.

V 29. minuti so Prekmurci, ki so narekovali ritem, še drugič na tekmi zadeli prečko, takrat je sprožil Mirlind Daku, žogo pa je pred vrati v okvir vrat preusmeril Mateo Mužek. Tri minute zatem so se domači, ki so pritiskali v teh trenutkih, veselili novega zadetka, iz osrčja kazenskega prostora ga je po Šarićevi podaji dosegel Sandi Nuhanović, ki pa je dokončno lahko proslavil gol šele po dobrih treh minutah, saj so sodniki pregledovali posnetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja Tomislava Mrkonjića.

Prekmurci so se vrnili v igro v 49. minuti, ko je po levi strani prodrl Klepač in podal pred gol, kjer je Daku osamljen z glavo zmanjšal zaostanek. Mura je nato iskala izenačenje, dvakrat še zgrešila cilj, do enega strela z glavo pa so prišli tudi domači, a tudi ta ni bil posebej nevaren.

Pozneje so domači uspešno in pravočasno preprečevali akcije gostov, še več, v 85. minuti so izvedli hiter napad, ki ga je z lepim strelom z roba kazenskega prostora učinkovito končal Mrkonjić. Žogo je za svoj sedmi gol sezone poslal pod prečko v desni zgornji kot tekmečevih vrat.

V sodniškem dodatku je Tio Cipot le še kozmetično popravil končni izid, ko je iz bližine unovčil podajo z desne strani.

Prva liga Telemach, 32. kolo:

Tabor Sežana : Maribor  1:2 (1:0)
Stančič 13./11-m; Kronaveter 54., Tavares 73.

Kalcer Radomlje : Mura  3:2 (2:0)
Šarić 18., Nuhanović 32., Mrkonjić 85.; Daku 49., Cipot 94.

Nedelja:
Bravo - Domžale
Koper - Olimpija

Ponedeljek:
Aluminij - Celje

Lestvica:
 1. Maribor             32  19   6   7  49:31  63
 2. Koper               31  17   8   6  50:34  59
 3. Olimpija Ljubljana  31  15   7   9  44:32  52
 4. Mura                32  13  11   8  47:42  50
 5. Bravo               31  11   9  11  29:29  42
 6. Celje               31  11   5  15  37:42  38
 7. Domžale             31   9  10  12  37:38  37
 8. Kalcer Radomlje     32   9   9  14  37:46  36
 9. CB24 Tabor Sežana   32   7   8  17  27:35  29
10. Aluminij            31   4  11  16  27:55  23
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice