Šport > Nogomet
28 ogledov

Inter: zaupnica Benitezu, bojijo se kazni

Moratti za zdaj še zaupa Benitezu, a zmaga v sredo je nujna, pravi. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Konec tedna je minil v znamenju nadaljevanja dominacija Barcelone in Reala ter spodrsljajev Interja, Chelseaja in Arsenala. Massimo Moratti je dal zaupnico Rafi Benitezu. Pričakuje kazen Samuelu Eto'oju.
Rafael Benitez mora v sredo v Ligi prvakov s Twentejem nujno zmagati. "Sem profesionalni trener in sem že bil v takih situacijah. Vem, da je edini izhod iz krize trdo delo. Zavedam se, da je ekipi, ki je že toliko osvojila, težko, če ne zmaga vsake tekme." Predsednik kluba, Massimo Moratti, za zdaj še zaupa v Beniteza, a: "Dober rezultat v sredo bo zelo pomemben. To morajo trener in igralci razumeti. Tekmo bo treba odigrati z veliko jeze, sicer ne bomo dosegli ničesar." O "zidanu" Samuela Eto'oja Boštjanu Cesarju pa je dejal: "Lahko ga doleti visoka kazen. Upam pa, da je ne bo."

V španski Primeri sta Cristiano Ronaldo in Lionel Messi dala vsak en hat-trick. Prvi ob zmagi madridskega Reala s 5:1 nad Bilbaom, drugi pa ob masakru z 8:0 nad Almerio. Ekipi, ki sta skupaj dali 15 golov, čez teden dni igrata El Clasico. Pred njim ima Real na vrhu lestvice točko prednosti. V nemški Bundesligi je Borussia iz Dortmunda zmagala sedmič zapored (z 2:1 Freiburg) in ostala sedem točk pred najbližjim zasledovalcem (Mainz 05). V italijanski Serie A je pod vse večjim pritiskom trener Interja Rafael Benitez. Po porazu s Chievom (1:2) so zdrsnili na šesto mesto (devet točk za AC Milanom). V angleški Premier League pa sta bila minuli vikend poražena tako prvo- kot drugouvrščeni – Chelsea in Arsenal. Prve je z 1:0 premagal Birmingham, druge pa po vodstvu z 2:0 Tottenham (2:3). Manchester United se je ob tem z zmago 2:0 nad Wiganom povzpel na prvo mesto. V francoski Ligue 1 je Stade Rennes po porazu s prvega padel na šesto mesto, Lille pa je nov vodilni. V nizozemski EreDivison je z dvema goloma Tima Matavža Groningen že tretji in vse bliže vodilnemu Eindhovnu.

Kljub porazu s Tottenhamom, s katerim so zapravili začasno vodstvo v Premier League, v taboru Arsenala ni večjega alarma. Trener Arsene Wenger sicer priznava, kaj je njihova glavna težava: "Ko moraš zadeti, mi ne moremo. To me skrbi, ker zadeti je pač treba." Marouane Chamakh pravi, da je na tekmo s Tottenhamom že pozabil: "Moramo pozabiti na poraz in se osredotočiti na Brago. Zmago potrebujemo. Skupina je izenačena. Tri ekipe so v bitki za prvo mesto." Več napetosti je pri Chelseaju, potem ko so izgubili tri od zadnjih štirih tekem. Dodatni razlog je odslovitev pomočnika Carla Ancelottija, Raya Wilkinsa, ki je bil po mnenju mnogih še kako zaslužen za dobre rezultate. Po zadnjem porazu so se celo pojavile govorice, da bo odšel še Ancelotti. "Pogodbo ima do leta 2012 in ugibanja o predčasnem koncu so popolna neumnost," so zapisali v sporočilu za javnost tega londonskega kluba. Ancelotti pravi, da sprejema kritike in zavrača primerjave s trenerjem Manchestra Alexom Fergusonom. "Primerjava ni ustrezna. Ferguson ima popolno kontrolo nad ekipo, jaz pa jo le tehnično usmerjam. Pika. Sprejmem, da mene krivite, ko ni zmag. Pripravljen sem na kritike."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.